Karácsonyi hangulatban

Szentestére terítve 01 KARÁCSONYI TERÍTÉK ÉS CSALÁDI FÖTÓ 007

 

Az adventi várakozás időszakának rövidülése jelzi, hogy rohamosan közeledik karácsony. Sokan átszellemülten, izgatottan várjuk az év egyik legmeghittebb ünnepünk „gyertyagyújtó” estéjének eljövetelét. Már a várakozás véget érni nem akaró napjai alatt is csodás karácsonyi hangulatot varázsolhatunk az otthonunkba. Hogyan?

 

A ház külső és belső világításának színes fényi már a készülődés napjai alatt is az otthonunk falai közé varázsolják karácsony hangulatát. Ennek megvalósításához ma már számtalan színű LED-s fényfűzért vásárolhatunk a szakboltokban.

 

FÉNYFÖZÉR 01

 

Ám legyünk a vásárlásnál körültekintők. A rosszul megválasztott, silány minőségű bel – és kültéri világítófüzérek rendkívül baleset – és tűzveszélyesek. Például, egy zárlatos átalakító, kábel, dugaszoló, akár az egész ház világítását is tönkretehetik. A karácsonyi konyha meg áram nélkül? De ezt mindenki tudja. Jaj! Szakember meg sehol.

 

Ezért csak megbízható forrásból származó, CE – jelöléssel ellátott, érintésvédelmi és biztonsági szempontból bevizsgált LED – s világítófüzéreket, világítódíszeket vásároljunk!

Bár még a karácsonyfa állításig van két hetünk, a beltéri dekorációkat már most elkezdhetjük készíteni vagy beszerezni. Érdemes már most átgondolni, hogy milyen színekben pompázó karácsonyfát szeretnénk majd vízkeresztig a nappalinkban látni? Fontos döntés ez, mert a választott színhez vásárolunk más, színben ahhoz harmonizáló kiegészítőket, terítőket, szalvétákat, illatos gyertyákat és még sok – sok mindenféle örömet fokozó apróságot.

 

498741260

 

 

A bejárati ajtóra akasszunk saját kezűleg készített, de virágüzletekben készen is megvásárolható karácsonyi ajtódíszt. A neten rengeteg ötletes megoldást találunk. Az asztalokra feltétlen tegyünk adventi koszorút (három lila egy rózsaszín gyertyával), míg a polcokra, komódokra kisebb kiegészítő karácsonyi díszeket. Itt is érvényes az a szabály: miszerint:” A kevesebb néha több.” Vagyis ne akarjuk túlszárnyalni a szomszéd „átkos” mániáját!

 

 

PIHE PUHA

 

Arra feltétlen ügyeljünk, hogy egy térben, egymással  ne keverjük a fémes, fényes és a matt, natúr hatású dekorációs tárgyakat Például minimál, vagy vitage stílusú berendezéshez jól illenek a fehér és szürke kombinációja, Összhatásában puritánnak tűnik  az ilyen szín összeállítású dekoráció, de megfelelő környezetben rendkívül elegáns. Hangulatával a téli havas tájat idézi meg, a nappali szoba összképében. Bátran társíthatjuk hamvas zöld fenyőágat, dióval, fenyőtobozokkal, almával, vagy az erdőszélén szedett madárberkenye piros bogyótermésével.

 

 

KARÁCSONYFA

 

A látvány mellett ne hanyagoljuk, el az illatok szerepéz sem! Nincsen karácsony fahéj, szegfűszeg, vanília, szerecsendió és a sülő mézeskalács illata nélkül Citrusfélék, mint például a narancs, mandarin meg egyenesen elengedhetetlen látvány – és illatdekorációi a karácsonyi terített asztalnak. Aki teheti, ne feledkezzen el a megfelelő illatos – lehetőleg méhvasból készült – gyertyák beszerzéséről és égetéséről sem.  Kedves, hasznos elfoglaltság a szegfűszeggel tűzdelt narancs készítése. Gyerekeknek is kit ünő feladat. A narancs héjából kipárolgó illóolaj a szegfűszeg aromájával keveredve szinte azonnal betölti a szoba minden apró zugát.

 

Hogy fokozzuk az ünnepek meghittséget, kedvenc heverőnkre, fotelunkba tegyünk minél több pihe –puha párnát és egy -. egy meleg takarót. Készüljünk a pihenésre, a semmittevésre, a puha takaróba burkolózva a karácsonyesti tévénézésre, vagy a fa alatt talált „végre megvagy” könyv olvasására. Ha egész évben nem is, de most feltétlen kényeztessük magunkat. „Mert megérdemeljük.”

 

NARANCS SZEGFŰSZEGGEL

 

 

Döntsünk bárhogyan is, legyen akármilyen színű a karácsonyfánk díszítése, tegyünk bármilyen ételt az asztalra, mindnél fontosabb, hogy szívünk teljes melegével készüljünk karácsony ünneplésére.

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket: Breuer Kata

 

Szerző:

Szólj hozzá Te is!

slots