Adventi naptár

 

Gyermekeinknek, hogy a karácsony előtti négy hosszú hét egy egészséges türelmetlenségtől átfűtött, a napokat izgalommal számláló várakozás legyen, készítsünk számukra adventi naptárat.

 

 

Műanyag poharakból, drót fogóval és ruhacsipeszekkel felaggatva színes filctollal számozva.

 

 

 

 

Lepedővászonból varrott zacskók színes filcből vágott és ragasztott számokkal

 

 

Az ötlet nem új keletű, de gyermekeink körében egy ilyen kedves, apró ajándékokat rejtő játékos naptárnak ma sem lesz kisebb sikere, mint a mi gyermekkorunkban volt az akkori igen csak szerény karácsonyok korában.

 

 

 

 

Az igazi ajándékozást megelőző hetekben, mikor, a naptár kis batyujából, zsebéből, dobozkájából mindennap előkerülő más- más édesség, játékfigura, színes ceruza, kitűző, vagy bármilyen más apróság, mind- mind boldog perceket lopnak majd gyermekünk várakozástól feszült hétköznapjaiba.

 

 

 

 

Fekete kemény kartonra tűzött műanyag pohár zöld szalvétával lezárva. Számozás öntapadós papírra filctollal felrajzolt számokkal

 

 

 

Szalagra varrt színes gombokra aggatott színes ajándékzacskók. Dátumozás öntapadós papírra filctollal írt számokkal.

 

 

Advent a karácsony előtti negyedik vasárnappal– más megfogalmazásban, András napjához a legközelebb eső vasárnappal – veszi kezdetét és karácsonyig, december 24-ig tart. Ez minden estben huszonnégy nap a római katolikus vallást követők naptárában.

 

 

Kartonlapra tűzött csipkeszalag alapra aggatott karácsonyi csomagoló papírból készült zacskók. Zacskókon filctollal felírt dátumozás.

 

 

 

 

 

Nyolc centiméter átmérőjű virágcserepek olajtemperával festve és számozva. A cserepekben színes szalvétában az ajándékotok.

 

 

 

Ezekben a napokban az ajándékaikat türelmetlenül váró gyermekeknek az egyik legkedvesebb elfoglaltsága a számukra készített adventi naptár, egytől huszonnégyig. megszámozott rejtekeiből a megbúvó, aznapra szóló, apró meglepetést előhalászni.

 

 

 

 

 

Ez a több évszázados játék nem csak a gyermekinket ajándékozza meg huszonnégy napi boldogsággal, de nekünk szülőknek és nagyszülőknek is nagy- nagy boldogság látni a kicsinyeket, mikor reggel felébredve, nyomban a naptárhoz szaladnak s izgatómmal keresik az aznapi „meglepijüket”.

 

 

 

 

Papírzacskók színes öntapadós matricákkal díszítve botra aggatva filctollal rajzolt szám dátumozással.

Karácsonyi kartonból hatott tölcsérek filctollal dátumozva, ruhacsipeszekkel kötélre aggatva. Alap használaton kívüli képkeret karton betéttel.

 

Már, csak ezért is érdemes a képeken látható , könnyen elkészíthető naptárak valamelyikével (november 30-án este) az apróságokat meglepni.

 

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots