Asztalterítés és díszítése

A legfinomabb ételek is veszítenek élvezeti értékükből, ha nem megfelelő helyen és körülmények között tálaljuk azokat az asztalra. Az ízlésesen megterített és dekorált asztal látványa még tovább fokozza az étkezés ceremóniájából fakadó kulináris élvezetet a tányérok tájékán.

 

Hogy az ilyen kellemes érzésekkel ne csak az ünnepi asztalok mellett találkozzunk, igyekezzünk a hétköznapijaink asztali terítékének is megadni az ünnepinél ugyan szerényebb, de azért a szemnek mégis csak gyönyörködtető módját. Néhány szál szépen elrendezett virág lehetőleg mindig legyen a terített asztalon.

Nem lehet ugyan mindenki született virágkötő, netán dekoratőr, de néhány bátortalan kísérlet után biztosan állíthatom, hogy a legtöbben – ki előbb, mások talán kicsivel később, de mindannyian beletanulnak a terített asztal dekorálásának minden trükkjébe és varázslatába.

Ezzel sohasem a divatnak, annál inkább saját egyéniségünkből fakadó ízlésünknek legyünk a követői.

Némi kézügyességgel és sok jó ötlettel, bárki képes a családi asztalt, akár a jeles ünnepekre, de az egyszerű hétköznapok alkalmából is olyan díszbe öltöztetni, melynek hangulata a családi tűzhely melegét bárminél jobban vigyázza majd.

Mészáros Emőke dekoratőr

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots