Azért van szép karácsony…

A karácsonyi asztal díszítése olyan hagyományunk, melyet minden évben mielőtt eljön a nagy nap újra gondolunk. Szeretnénk még ötletesebb, még ízlésesebb asztali dekorációval meglepni szeretteinket.

Az ünnepi terítéknek a megtervezése és elkészítése, bár igényel némi művészi vénát, mégis azt mondanám, aki szeretettel, megfelelő ünnepi ráhangolódással kezd a megvalósításához azoknak biztosan sikerül az ünnepi asztal látványával meglepni családjának apraját – nagyját.

 

Karácsonyi dekoráció lehetőséget kínál arra, hogy ne csak a fát, hanem az ünnepi fogásokkal teli asztalt is alkalomhoz illő díszítéssel lássuk el.

 

Karácsony este – n a díszített asztal látványa örömet sugall, vagyis szemünkön át a lelkünk tápláléka lesz. Hogy az ilyen ünnepi asztalnak a „fénye” ne csak egy estére, ne csak néhány órára szolgálja a meghitt hangulatot, igyekezzünk olyan terítővel fedni az asztal lapját, amelyik színével és mintázatával még napokig képes lesz a karácsony hangulatát megőrizni.

Az asztal közepére mindenképpen kerüljön karácsonyi dekoráció. Ez lehet egy gyertyákkal díszített koszorú, többágú gyertyatartó színes gyertyákkal, tálban elhelyezett karácsonyfadíszek és még sok más, amit szívünk, lelkünk diktál.

 

Akik a természetből begyűjtött díszeket kedvelik, ők készíthetnek asztali dekorációt fenyő- vagy borókaágakkal, fenyőtobozokkal, rafiával átkötött fahéjrudakkal, üvegtányérkákban elrendezett csillag ánizzsal, citrusfélékkel, piros almával és dióval.

A karácsonyi asztal terítékének fénye és hangulata minden karácsonykor, de az idein éppen úgy, mint az elmúlt években, egy felejthetetlen és megismételhetetlen estét varázsol az életünkbe.

Áldott karácsonyt kívánok.

 

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots