Dekor – nyuszik Húsvétra

 

Kevés pénzből nehéz Húsvétra meglepetést okozó ajándékot vásárolni, de annál könnyebb saját kezűleg készített nyuszipárunkkal örömet szerezni gyermekeinknek, unokáinknak.

 

 

 

 

A képen látható nyuszipár, bármilyen méretben elkészíthetők. Egy dologra figyeljünk oda, hogy a figurák mérete arányos legyen a megajándékozott gyermek, vagy gyermekek méretével. A náluknál magasabb répaevőktől az apróságok, inkább megrémülnek, mint sem örülnek. Ugyanez a helyzet a készen megvásárolható plüssállatok esetében is. A nyuszipár készülhet bármilyen sima felületű 10 – 2 – 30 mm-nél nem vastagabb deszkaanyagból,vízálló  rétegelt lemezből, OSB lapból,   esetleg könnyebben megmunkálható hungarocellből. (fehér hőszigetelő anyag)

 

 

 

 

 

 

Természetesen a fából készült figurák jóval tartósabbak. Egy kis karbantartás mellett, akár kint a kertben, több húsvéti ünnepet is gond nélkül átvészelnek. Díszítésükre használhatunk víz – diszperziós színes festékeket, textilhulladékból varrott, ruhákat, vagy gyermekeink kinőtt, méretben a nyuszira való, bármilyen színes öltözékeiket.

 

A nyuszik elkészítésének menete:

 

Otthonunk bármely sarkában berendezhetjük a nyuszigyárat

A kívánt nagyságú ábrát négyzethálós kartonlapra rajzoljuk. fel! Ezután a nyuszinkat bontsuk elemeire és külön-külön minden elemről készítsünk szabásmintát. Az így elkészült mintákat rajzoljuk át a kiválasztott anyagra; fára; hugaró –cellre majd a vonal mentén, vágjuk körbe egy „dekopír” fűrész segítségével. Az alkatrészek éleit ez után csiszolópapírral lekerekítjük, hogy szálka, vagy éles kiálló rész a gyermekek kezét még véletlenül se sérthessék fel.

 

Az alkatrészek kivágásával, ha elkészültünk a képen látható módon, fessük és dekoráljuk azokat, majd megfelelő ragasztóval – fa esetében akár facsavarokkal is rögzíthetjük – állítsuk belőlük össze, végleges formájukra, a répaevő nyuszipárunkat. Kedves színfoltjai lesznek a húsvéti lakásunk, vagy kertünk i dekorációjának, de ajándékként sem vallunk szégyent a szép, színes nyuszikkal.

 

 

 

 

Ezek a nyuszik sem csúnyák, de Önök is találjanak ki hozzájuk, még ezeknél is vidámabb és szebb nyuszipárokat.

Jó barkácsolást és locsolókban gazdag Húsvéti ünnepeket kívánok:

 

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots