Faldekor „bohém stílben”

Kevés kézügyességgel, annál több fantáziával a természetből begyújtott másoknak már semmit sem jelentó fa – kő – üveg darabkák felhasználásával szép emlékeket idéző, hangulatos fali dekorációt készíthetünk. 

Szobánk üres falfelületeit díszíthetjük saját magunk készített egyszerű, de hangulatos dekorációval. Témának választhatjuk a Balatont, vagy éppen a tengert, de bármilyen más témát is, ha az szebb emléket ébreszt bennünk.

 

 

 

Anyaga lehet avítós deszkadarab, megszáradt, háncsától megfosztott faágak, egy fonott kötél darab, különleges szövésű, színű és mintázatú textildarabok, néhány kagyló és üvegdarabok, esetleg ritka formájú kavicsok, melyek mind a választott témához kapcsolhatók.

 

 

 

 

A kiválasztott tárgyakat, darabok valamilyen – például fapanel, deszka tábla alapra erősítjük ragasztással vagy apró szegekkel. A hátteret fehér vagy kék akrilfestékkel színezhetjük a kívánt árnyalatban. Miután az elképzelt témát feltöltöttük az alapra, lakkozhatjuk színtelen akril spray – vel, majd hozzá illő stílusban keretezhetjük.

 

 

Hasonlóképpen bármely más témakörből is meríthetünk inspirációt különféle fal dekoráció elkészítéséhez. Ezek házilag készített kollázsok a falon egyféle különleges és meghitt hangulatukkal jól illeszkednek a „bohém stílben” berendezett nappalink – vagy hálószobánk összképébe.

Tóth Fruzsina dekoratőr

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots