Húsvéti asztal terítéke

A legünnepibb ételek is veszítenek élvezeti értékükből, ha nem megfelelő körülmények között tálaljuk azokat az asztalra.

Az ízlésesen megterített és dekorált asztal látványa még tovább fokozza az ünnepi hangulatot és az étkezés ceremóniájából fakadó kulináris élvezetet, az ünnep vidám hangulatát.

 

Hogy ilyen kellemes hangulatban találkozzunk ünnepi asztalnál, igyekezzünk ne csak az ételeknek, de a terítékének is megadni a módját, a szemnek gyönyörködtető fényét. Néhány szál szépen elrendezett tavaszi virág: jácint, nárcisz, tulipán, netán barka lehetőleg mindig legyen a terített asztalon a húsvéthoz köthető dekoráció mellett.

 

Nem lehet ugyan mindenki született dekoratőr, vagy virágkötő, de néhány bátortalan kísérlet után biztosan állíthatom, hogy a legtöbben – ki előbb, mások talán kicsivel később, de mindannyian beletanulnak a terített asztal dekorálásának minden trükkjébe és varázslásába.

Hogy honnan tudjuk meg, sikerült? Nos, amikor a család leül az ízlésesen dekorált asztal köré s az ünnepi varázslattól fülig ér a szájuk.

 

 

Boldog, vidám húsvéti lakomát és hozzá csodásan dekorált ünnepi asztalt!

Bordán Szerénke virágkötő

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots