Karácsonyi asztal varázsa

 

 

Az ajándékötletek végtelenek, és igyekszik is mindenki a pénztárcájának vastagságához mérten a szeretteinek ajándékot vásárolni. Megvan a karácsonyfa, rá a díszek, de hol marad az ünnepi asztal fénye?

Ez az este bizony nem olyan, mint az év többi estje. Különleges. Karácsony este szentséges gondolatok fogalmazódnak meg a fejekben. Gondolatban, bár néha sok száz és ezer kilométer választ el bennünket szeretett nagyszüleinktől, szülénktől, gyermekeinktől, barátoktól és távoli rokonainktól most a terített asztalnál arcuknak halványuló képe felerősödik a karácsonyi asztal mellett. Most a gondolat és a szeretet távoli családokat hoz össze.

Karácsony este a terített asztal látványa lelket táplál és örömet ad a körötte ülőknek. Hogy ennek az ünnepi asztalnak a „fénye” ne csak egy estére, hanem az ünnepnek minden napján mindig készen álljon vendégeink fogadására is érdemes egy karácsonyi hangulatot idéző terítővel letakarni.

Az asztal közepére mindenképpen kerüljön karácsonyi dekoráció. Ez lehet egy gyertyákkal díszített koszorú, többágú gyertyatartó színes gyertyákkal, tálban elhelyezett karácsonyfadíszek, vagy éppen egy harang alakú üveg tortaállvány süteményekkel, gyümölccsel.

Az asztalt dekorálhatjuk még fenyő- vagy borókaágakkal, fenyőtobozokkal, rafiával átkötött fahéjrudakkal, üvegtányérkákban csillag ánizzsal, citrusfélékkel, nem utolsó sorban: piros almával és dióval.

Ha semmi sem jut az eszébe, kérje meg megbízható virágüzletének virágkötőjét, hogy készítsen a karácsonyi asztal terítékéhez illő dekorációt és személyre szabott helykártyákat a meghívott vendégek ültetéséhez.

 

 

Végül az asztal teljes hosszában igyekezzünk a színes gyertyákat, elemes kis lámpásokat úgy elosztani, hogy a csillogó üvegpoharakkal, kellemes fényjáték jöjjön létre. A karácsonyi asztal terítékének fénye és hangulata minden karácsonykor az idein éppen úgy, mint az elmúlt években, egy felejthetetlen és megismételhetetlen estét varázsol az életünkbe.

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket.

 

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots