Karácsonyi hangulatban

 

Az adventi várakozás időszakának rövidülése jelzi, hogy rohamosan közeledik karácsony. Sokan átszellemülten, izgatottan várjuk az év egyik legmeghittebb ünnepünk „gyertyagyújtó” estéjének eljövetelét. Már a várakozás véget érni nem akaró napjai alatt is csodás karácsonyi hangulatot varázsolhatunk az otthonunkba. Hogyan?

 

A ház külső és belső világításának színes fényi már a készülődés napjai alatt is az otthonunk falai közé varázsolják karácsony hangulatát. Ennek megvalósításához ma már számtalan színű LED-s fényfűzért vásárolhatunk a szakboltokban.

 

FÉNYFÖZÉR 01

 

Ám legyünk a vásárlásnál körültekintők. A rosszul megválasztott, silány minőségű bel – és kültéri világítófüzérek rendkívül baleset – és tűzveszélyesek. Például, egy zárlatos átalakító, kábel, dugaszoló, akár az egész ház világítását is tönkretehetik. A karácsonyi konyha meg áram nélkül? De ezt mindenki tudja. Jaj! Szakember meg sehol.

 

Ezért csak megbízható forrásból származó, CE – jelöléssel ellátott, érintésvédelmi és biztonsági szempontból bevizsgált LED – s világítófüzéreket, világítódíszeket vásároljunk!

Bár még a karácsonyfa állításig van két hetünk, a beltéri dekorációkat már most elkezdhetjük készíteni vagy beszerezni. Érdemes már most átgondolni, hogy milyen színekben pompázó karácsonyfát szeretnénk majd vízkeresztig a nappalinkban látni? Fontos döntés ez, mert a választott színhez vásárolunk más, színben ahhoz harmonizáló kiegészítőket, terítőket, szalvétákat, illatos gyertyákat és még sok – sok mindenféle örömet fokozó apróságot.

 

498741260

 

 

A bejárati ajtóra akasszunk saját kezűleg készített, de virágüzletekben készen is megvásárolható karácsonyi ajtódíszt. A neten rengeteg ötletes megoldást találunk. Az asztalokra feltétlen tegyünk adventi koszorút (három lila egy rózsaszín gyertyával), míg a polcokra, komódokra kisebb kiegészítő karácsonyi díszeket. Itt is érvényes az a szabály: miszerint:” A kevesebb néha több.” Vagyis ne akarjuk túlszárnyalni a szomszéd „átkos” mániáját!

 

 

PIHE PUHA

 

Arra feltétlen ügyeljünk, hogy egy térben, egymással  ne keverjük a fémes, fényes és a matt, natúr hatású dekorációs tárgyakat Például minimál, vagy vitage stílusú berendezéshez jól illenek a fehér és szürke kombinációja, Összhatásában puritánnak tűnik  az ilyen szín összeállítású dekoráció, de megfelelő környezetben rendkívül elegáns. Hangulatával a téli havas tájat idézi meg, a nappali szoba összképében. Bátran társíthatjuk hamvas zöld fenyőágat, dióval, fenyőtobozokkal, almával, vagy az erdőszélén szedett madárberkenye piros bogyótermésével.

 

 

KARÁCSONYFA

 

A látvány mellett ne hanyagoljuk, el az illatok szerepéz sem! Nincsen karácsony fahéj, szegfűszeg, vanília, szerecsendió és a sülő mézeskalács illata nélkül Citrusfélék, mint például a narancs, mandarin meg egyenesen elengedhetetlen látvány – és illatdekorációi a karácsonyi terített asztalnak. Aki teheti, ne feledkezzen el a megfelelő illatos – lehetőleg méhvasból készült – gyertyák beszerzéséről és égetéséről sem.  Kedves, hasznos elfoglaltság a szegfűszeggel tűzdelt narancs készítése. Gyerekeknek is kit ünő feladat. A narancs héjából kipárolgó illóolaj a szegfűszeg aromájával keveredve szinte azonnal betölti a szoba minden apró zugát.

 

Hogy fokozzuk az ünnepek meghittséget, kedvenc heverőnkre, fotelunkba tegyünk minél több pihe –puha párnát és egy -. egy meleg takarót. Készüljünk a pihenésre, a semmittevésre, a puha takaróba burkolózva a karácsonyesti tévénézésre, vagy a fa alatt talált „végre megvagy” könyv olvasására. Ha egész évben nem is, de most feltétlen kényeztessük magunkat. „Mert megérdemeljük.”

 

NARANCS SZEGFŰSZEGGEL

 

 

Döntsünk bárhogyan is, legyen akármilyen színű a karácsonyfánk díszítése, tegyünk bármilyen ételt az asztalra, mindnél fontosabb, hogy szívünk teljes melegével készüljünk karácsony ünneplésére.

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket: Breuer Kata

 

Szerző:

Szólj hozzá Te is!

slots