Lakberendezési tippek őszre

 

Tarka őszi levélminták, bársonyos anyagok, Csili vörös, mandula barna, chedar sárga színű berendezési tárgyak, természetes anyagokból készített lakásdíszek –2019 őszének lakberendezési trendje.

Őszi lakás divat trendről összegyűjtöttünk néhány praktikus tippet azoknak, akik az otthonuk berendezését szeretnék őszre hangolni.

Fókuszban a kényelem

Ahogyan egyre hűvösebb az idő, és rövidülnek a nappalok, úgy töltünk otthon egyre több időt. A kanapén ülve, forró teát kortyolva nézzük kedvenc sorozatainkat, vagy mélyedünk el egy jó könyvben. Hogy igazán kellemesen teljenek ezek a pillanatok, érdemes kicsit felfrissítenünk a nappalinkat és a pihenés legfontosabb helyszínét – a kanapénkat! Ennek legegyszerűbb módja, ha beszerzünk pár új díszpárnát – idén ősszel a levélmintás, a bolyhos és a bársonyos anyagok a legmenőbbek –, a párnákhoz passzoló színű, puha takarót, vagy egy új szőnyeget.

 

 

 

 

Az ősz divatszínei – Csili vöröstől – éjékig

Milyen színű kiegészítőkkel dobjuk fel a lakást?A Pantone színintézet minden évben, és minden szezonban kihirdeti az adott időszak legdivatosabb színeit. 2019 őszére is készítettek trendelőrejelzést. Eszerint:

csili vöröset (Chili Pepper)

mély bordót (Biking Red)

krémes barackot (Crème de Pêche)

sötét cheddar sárga (DarkCheddar)

éjkéket (Evening Blue)

hideg fenyőzöldet (Eden)

elegáns szürkét (Paloma),

mandulabarnát (Sugar Almond)

Ezeket a színeket és árnyalataikat ajánlják a szakértők. Egymással kombinálva egyszerre lesz trendi és őszi az idei lakás berendezése.

Nem kell radikális átalakításra gondolni, már néhány jól megválasztott tárgy is teljesen át tudja alakítani egy szoba hangulatát.

 

 

 

Csak természetesen!

A fenntarthatóság, a környezettudatos gondolkodás az élet minden területén – így a lakberendezésben – is egyre nagyobb teret hódít. Apró, de környezetbarát lépés, ha természetben megtalálható anyagokat – például színes faleveleket, csipkebogyót, termését – használjuk fel otthonunk díszítésére. Tegyünk sétát a gyönyörű őszi erdőben, gyűjtsünk alapanyagokat, és készítsünk ajtókopogtatót, vagy asztaldíszt.

 

 

 

 

Inspirációs anyag a Cordia és a plante. növénystúdió workshopján készült

 

Fodor Gabriella lakberendezési tanácsadó

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots