Új élethez. új otthon kell

Ám nem feltétlenül új lakás, vagy ház. Néha elég a csodához házilag, gyorsan és viszonylag nem túl vastag pénztárcával megvalósítható néhány otthonszépítési ötlet. A pandémia okozta hosszú bezártság után sokan szeretnének változtatni az eddigi életvitelükön éppen úgy, ahogy otthonuknak, benne kertjük és lakásuknak a hangulatán.

Az elmúlt közel másfél év alatt közben sokat változott a lakberendezési elképzelés világszerte Változott a stílus, új színeket kaptak a lakások helyiségeinek falai, miközben a helyiségek rendeltesse is az otthondolgozás igénye szerint kibővült, sokasodott.

 

A világra nyíló ablakok újra kitárultak, ezzel együtt az egykor még kedvelt színek lassan unottá válnak, elkoptak. Változtatásra van szükségünk.

Bár az időjárás idén tavasszal nem túlságosan kedvezett a felújításoknak, de most a kora nyári idő már úgy nézem ideális az eltervezett változtatások elkezdéséhez. A falfestés és a lakásberendezési kiegészítő tárgyakkal történő változtatás továbbra is a legköltséghatékonyabb módja az otthonunk hangulatának megmásítására.

 

 

Talán a természetet idéző színek és minták azok melyek bárhol, bármelyik helyiségében az otthonunkban, akár a falakon, lakástextileken, vagy éppen a lakásberendezési kiegészítő tárgyakon ne mutatna s ne fokoznák harmonikus összképükkel az otthon hangulatát. Szinte nincs olyan leveleket, növényeket virágokat ábrázoló motívum, amelyik ne bírna hangulatfokozó hatással a vele díszített felületen s térben.

 

Függönyökön, terítőkön, ágyhuzatokon és párnákon minden esetben sikerrel használhatjuk bármelyik motívumot, akár egymással vételkedve is valamennyit.

 

 

A falfelületeken használt természetes színeket jól kiemeli a csillogó arany, vagy az opálos fényű bronz, de a natúr fabútorok anyagának színe is. Például egy csillogó arany színű gyertyatartó, egy csillogó üvegtál, vagy váza a színes virágaival egy natúr fa felületen pazar hangulatot varázsol a változtatni kívánt térbe.

Lapunk írásaiban visszalapozva a kereső segítségével, sok – sok ötletre és képre lelehetnek mind azok az olvasóink, akik úgy döntenek, hogy szabadságukból néhány napot otthonok szépítésre, hangulatának megváltoztatásra fordítanak.

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots