A húsvéti asztal terítéke
A legfinomabb ételek is veszítenek élvezeti értékükből, ha nem megfelelő helyen és körülmények között tálaljuk azokat az asztalra.
Az ízlésesen megterített és dekorált asztal látványa még tovább fokozza az étkezés ceremóniájából fakadó kulináris élvezetet a tányérok tájékán.
Nem lehet ugyan mindenki született dekoratőr, de néhány bátortalan kísérlet után biztosan állíthatom, hogy a legtöbben – ki előbb, mások talán kicsivel később, de mindannyian beletanulnak a terített asztal dekorálásának minden trükkjébe és varázslatába.
Az asztal terítékének díszítésénél sohasem a divatnak, annál inkább saját egyéniségünkből fakadó ízlésünknek legyünk a követői.
Ez alól a húsvéti asztal terítéke, dekorálása sem kivétel.
Itt a ragyogó alkalom. Tessék, már ma is kilehet próbálni, biztos, hogy a család apraja – nagyja örömmel fogja egy ízlésesen megterített, dekorált asztalnál az ünnepi reggelit, ebédet elfogyasztani.
Györffy Eszterke dekoratőr
Szerző: Horváth Tamás
Kövess minket a Facebookon
Facebook