Van egy perced? Mediterrán hangulatban 2020.

 

Vírusmentes években, sokan hódoltunk nyáridőben távoli tájakon az aktív vagy passzív pihenés örömének. Ám most, hogy COVID – 19 vírus karanténba kényszeríti a családjainkat elmaradnak ezek a külföldi utazások. De nem érdemes ezen sokat búslakodni.

 

 

A mediterrán vidék színpompás világát és sajátos  romantikáját egy kis fantáziával, akár itthon is is becsempészhetjük otthonaink falai közé.

A mediterrán hangulat nem csupán a lakberendezésre jellemző merész színösszeállítások miatt különbözik a Közép-Európában megszokott hangulattól, ez a különbség sokkal inkább a mediterrán életmódban megfigyelhető rendkívüli nyitottságban rejlik.

Az emberek szó szerint az utcán élik az életüket. Sokan közülük a szabadidejüket nyitott erkélyeiken, vagy egy szépen gondozott, vadregényes kertben töltik. Csupán rajtunk múlik, hogy mi is felismerjük a közvetlen környezetünkben megtalálható hasonló hangulatú szépségeket, legyen az akár egy romantikus hangulatú belső kis udvar, vagy csupán egy apró erkély, néhány cserép délszaki növénnyel dekorálva.

 

Ha tehetjük — akár csak egy órára is —, költözzünk ki a szabadba.  Próbáljunk meg egyszerű eszközökkel csöppnyi délies romantikát varázsolni mostani nehéz életünkbe. Vegyük körül magunkat élénk, sok különböző színű párnával, színes takarókkal és más olyan kiegészítőkkel, amelyekkel pillanatok alatt megváltoztathatjuk kedvenc tartózkodási helyünk „szürke” hangulatát! Néhány cserépedény üde zöld növényekkel, színes gyertyákkal, mécsekkel, LED – s füzérekkel, rusztikus stílusú kerámiatárgyakkal bármilyen kicsiny zúg is feledtetni képes a karantén monoton napjainak nem éppen vidám bezártságát.

 

 

Használjunk bátran erőteljes színárnyalatokat, amelyek vidámabbá teszik még a sötét, kedvezőtlen tájolású, udvarra néző helyiségeink színtelenségét! Egy kevés fantáziával még ezekben a nehéz napokban is valóságos kis oázist varázsolhatunk magunk körül társunk és gyermekeink örömére.

Málnási – Kiss Hanna lakberendező

 

Hasonló témájú cikkek:

http://lakberendezes.hu/kert/erkely-loggia-terasz/

http://lakberendezes.hu/dekoracio/viragos-erkely-balkon-loggia/

http://lakberendezes.hu/otletek/az-erkely/

http://lakberendezes.hu/tarsmuveszetek/hajnali-erkely-simon-gyula-1928/

http://lakberendezes.hu/kert/orokos-nyaralas-a-vagy-boldogsag-a-balkonon/

 

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots