Van egy perced? Új színek, más hangulat

 

A lakberendezésben a leggyorsabb sikert a színes felületek, falak, bútorok, textilek újragondolásával érhetjük el.

A lakás legnagyobb színes felületei a falak. Egy – egy helyiség hangulatát ezeknek a nagy felületeknek a színe döntő módon befolyásolja. Az ilyen meghatározó színes foltok a színvilághoz választunk aztán lakástextiljeink színét és mintázatát. Függönynek, szőnyegnek, bútorkárpitnak, de még bútoraink és más kiegészítő berendezési tárgyaink színét is.

 

 

Egyenesünk fejlődével, de a divat változásával is együtt jár, hogy megváltozik az ízlésvilágunk. Ezt a változást minden esetben követi a más – más színekhez történő vonzódásunk.

Ilyenkor fordulhat elő, hogy már nem érezzük a lakásunkat olyan otthonosnak, mint egykoron, vagy akár csak néhány évvel korábban.

Nos, ezen segíthet otthonunk színvilágának az újragondolása. Például, ha már unalmas az uralkodó sok fehér az otthonunk összképében és egyfajta új és izgalmas megoldással szeretnénk feldobni bármelyik lakóhelyiségünk hangulatát először nézzünk körül a természetben, vagy látogassunk el egy képcsarnokba, ahol könnyen rátalálhatunk a nekünk újabban tetsző, hangulatos és harmonikus színösszeállításokra. Egy táj, egy festmény színvilágának a hangulata minden esetben meghatározó élménnyel járulhat hozzá a munkánk elvárt sikeréhez.

Van, hogy a már meglévő bútorok színe marad mérvadó, ilyenkor a falakra válasszunk a meghatározó színnek kiegészítő, halványabb színárnyalatai közül. Van, hogy a krémszín vagy a pasztell a domináns a kárpitokon, akkor meg bátran próbálkozhatunk az olyan élénkebb színekkel, melyek harmonikusan illeszkednek az adott színvilág összképébe,

Divatos és rendkívül esztétikus megoldás az, amikor valamelyik falfelületet merőben más színnel vagy valamilyen színes, mintás tapétával fedjük le. Ez a megoldás aztán fókuszpontként szolgál majd a nappali, vagy a hálószoba összképi megjelenésében.

 

 

 

A falak festéséhez minden esetben csak jó minőségű festéket és szerszámot válasszunk. Ezeket lehetőleg szakboltból szerezzük be, ahol a festékek színkártyás színkeverése alapszolgáltatás.

Gábor Laura színtatácsadó

GL Festék Kft.

Hasonló témájú cikkek: https://www.piktorfestek.hu/szaktanacsok/mediterran-nyar-igy-koltoztesse-otthonaba

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots