Az ilyen tavaszi könnyű zöld italkeverékek segítenek az egészségünk megőrzésében s a tavaszi felfrissülésben, de még a fölösleges kilóink leadásában is. Mindez természetese csak akkor igaz, ha a télen megszokott kiadós vacsorák helyett csupán egy pohár zöld – ital turmixot fogyasztunk el.
Az ilyen zöld – italok annak ellenére, hogy kalória szegények, táplálók és ízletesek. A fogyasztásuk nem jelenti más ételek teljes lemondását, mert az többet ártana, mint használ. Csupán néhány, télen fogyasztott nehéz ételt kell lecserélni egy pohár ízletes zöldség- vagy gyümölcsturmixokkal.
A legtöbb zöld – ital receptjének egyik fő összetevője a zeller.
Ezeket a zellerrel dúsított turmixokat otthon gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük. Ma már nincs akadálya, ugyanis szinte minden háztartásban található egy turmixgép.
Mindjárt vegyük is elő azt a gépet, s már is készítsük el az első zöld italunkat almából, spenótból és zellerből!Az almát meghámozzuk a héjától és megszabadítjuk a magházától.
- A spenótot és a zellerszárat megmossuk.
- Az almát és a zellerszálat és levelét apróra vágjuk.
- Facsarjuk ki a levét egy fél citromnak.
- Az összes elkészített hozzávalót tegyük egy turmixgép edényébe s adjunk hozzá egy pohár vizet, vagy ugyanennyi 100% – s cukormentes, szűrt almalevet.
- Az egészet a géppel pürésítjük majd töltsd a kész zöld – italodat egy pohárba, s már kezdheted is enni!
Ajánlom: A pürésített zöld – italokat jobb úgy fogyasztani, ha kanalazzuk, így a fogyasztása teltség érzetét kelti a gyomrunkban és még élvezhetőbb is lesz az ízzé.
Aki töményebb és tartalmasabb sűrítményt szeretne fogyasztani, adjon a keverékéhez keverés közben lenmagot és kevés csia magot. Ez esetben, a magos keveréket legalább 30 percig pihentessük, hogy a magok kellőképpen magukba szívhassák a zöld – italunk levét.
Az ilyen magkeverékes zöld – ital tökéletesen tisztítja a beleket, segít megszabadítani a télen ránk rakodott felesleges kilóinktól.
Ezt a zöld – italt fogyaszd napi rendszerességgel, lehetőleg egy kiadós késői vacsora helyett!
Hozzávalók kétszeri fogyasztásra:
3-4 Zellerszár és zellerlevél
2 darab Zöld alma
½ citrom leve
1 dl víz, vagy cukormentes 100% – s almalé
Magok tetszés szerint.
Légy te is egészséges!
Horváth Franciska – dietetikus
Szerző: Tamás Horváth
Kövess minket a Facebookon
Facebook