Csillagjegyeink – II. rész

Az I. részben megismerkedhettünk December – Január – Február – Március hónapok csillagjegyeivel s az e hónapokban születettekre jellemző, nagy általánosságban talán igaznak mondható,   lelki és szellemi tulajdonságaikkal.

 

ÁPRILIS – Szent György hava

 

A latin aperire (megnyitni) szóból származik, mely Ovidius szerint a rügyek, bimbók és virágok tavaszi nyílásával hozható összefüggésbe. Április csalfa és változékony jellegű és ezzel függ össze az elsejei ‘április bolondja’ népszokás, melyet a francia ‘poison d’ avril’, az angol ‘April-fool’, az olasz ‘Calandrino’, a német pedig ‘Aprilnarr’ néven nevez. A Nap a bika jegyébe lép.

 

Bika, április 21 – május 20.

 

 

Bika – szobája, mint egy tavaszi kert

 

Ön mindég lassan és megfontoltan halad előre. Ha pánikba esik, könnyen leblokkol, a dolgok teljes átgondolására csak akkor képes, ha környezete nyugton hagyja. Óvakodjon minden stressztől és akkor a tanulásban, a munkában is nagy lehetőségei kínálkoznak. Az irányító bolygója a Vénusz, mely kreatív gondolkodást biztosít

 

Önnek. Remek eredményeket érhet el az életben, ha nem halogat mindent későbbre, mely aztán azonnali döntésre kényszerítheti. Adjon magának esélyt, hogy átgondolhassa dolgait, akár egy felvételi vizsga, akár egy párválasztás előtt.Ossza meg másokkal gondjait, kérje ki véleményüket, ismételje át a tanultakat, és ne hagyja magát kész helyzet elé állítani, amitől aztán felmegy a vérnyomása. Ön szereti az édességet, mert nyugtatja, de csak mértékkel fogyassza, mert a kilókat könnyebb felszedni, mint leadni.

 

A lendületesség nem az ön oldala, ezért az első randija után ne akarjon azonnal házasságot tervezni, még ha úgy tűnik is, hogy önök között a vonzalom, rövid időn belül nagyon is erős lehet. Igyekezzen jobban megismerni partnerét. A bika mindig keményen dolgozik és szereti azt csinálni, amihez kedve van, ezért értékelje át ez eddigi munkáját, és ha úgy látja, soha sem késő változtatni azon, ami nem működik jól.

 

Mit mond a csízió áprilisra?

Az ifjult természet szokott gálájában,

Itt vagyon, passzint zöld ruhájában,

Nem vészen magára minden nap új módit,

‘S ez amint mutatja benne a valódi.

(Kalendárium 1810)

________________________________________

 

MÁJUS – Pünkösd hava

 

Maia istennőnek volt szentelve az antik világban, aki a föld termékenységét oltalmazza. A nép szerelmes szívű legényei május elsején ‘májusfát’ állítanak kedvesük háza elé. E hónap ünnepségei- a majálisok- a tavasz és nyár örömeinek szólnak. Az élővilág fejlődésének ekkor van a tetőpontja. A Nap az ikrek jegyébe lép.

 

Ikrek, május 21 – június 21.

 

 

Ikrek – párbeszédben a világgal, egyenesen az ágyból

 

Irányító bolygója a Merkúr. Használja az intelligenciáját, hogy jó kapcsolatai legyenek a belső érzelmeivel! Nehéz kifelé mindég csak a jót, a gondtalanságot mutatni másoknak, mikor Ön is tele van problémákkal. Ön intellektuális jegyben született, ezért addig akarja elméjét csiszolni, míg minden tudás birtokába nem kerül. Ugye tudja, hogy ez lehetetlen?

 

Szeret mindenen elgondolkodni, sokat töpreng és igyekszik úgy megnyilvánulni, hogy abban mások hibát ne találjanak. Szereti a szellemi vetélkedőket, ahol próbára teheti tudását. Vallja, hogy az ember soha sem elég idős a tanulásra. Gyűjti az információkat, a tudományos folyóiratokat. Tudását igyekszik közreadni, publikálni, ezért tanári pályára rendkívül rátermett, született tehetség.

 

Szerelmi életében racionális gondolkodású, előbb-utóbb a régi ismeretségek kerülnek előtérbe, és nem a gyors alkalmi ismeretségek. Külsejében gyakran talál hibát, de ésszerűtlen fogyókúrában vagy plasztikai műtétből ne akarjon részt vállalni, inkább békéljen meg önmaga adottságaival. Olvasson, utazzon, ismerkedjen, biztos boldog élet vár Önre!

 

Mit mond a csízió májusra?

 

Pillangók szárnyokkal virágokra szállnak,

De végtére osztán rút hernyókká válnak,

Így járnak azok, kik a színt pénzen vészik,

‘S mázolások által maguk vázzá tészik.

(Kalendárium 1810)

________________________________________

 

JÚNIUS – Szent Iván hava

 

Junó-nak, Holdistennőnek hónapja, aki a házasság által a megszentelt szerelem pártfogója s a családi áldás istenasszonya. Ő védi az asszonyokat, akiket egészséggel és szépséggel ruház föl. A művészetben úgy ábrázolják, mint a házasság harmóniájában kifejtett női szépséget. Kedvenc madara a páva. Júniusban a Föld északi féltekén leghosszabbak a nappalok. A Nap a Rák jegyébe lép.

 

Rák, június 22 – július 22.

 

 

Rák – egy romantikus fészek, ahol emlékeidbe merülhetsz

 

Ennek könnyed és mély érzelmei vannak, ezért könnyen szeret és hamar is bántódik meg. Könnyen eshet depresszióba, de érzékenysége ellenére igen erős jellem. Életében erős támaszra és megbízható barátokra van szüksége. Ön sokat meditál azon, hogyan tehetné jobbá életét, és hogyan lehetne hatékonyabb munkájában, habár azért most is mindent megtesz.

 

Csillagjegyének irányító bolygója a Hold, amely jó memóriával ruházza fel Önt, s ezért soha semmit nem felejt el. Jól memorizál, ezért rendkívül alkalmas ügyvédnek, színésznek, tanárnak, könyvelőnek.Szeret mindent döntése előtt átgondolni és okulni a múlt hibáiból, hogy Ön azokat ne kövesse el. Ha valami nem úgy megy, ahogy szeretné, nyugodtan kérjen tanácsot másoktól, de ha nem bízik azokban, járjon maga is utána, mert az a biztos.

 

A mély érzelmi kapcsolatok nagyon fontosak az életében, mindég szüksége van közelségre és együttlétre. A meghitt párkapcsolat és a kiegyensúlyozott családi élet nagyon fontos Önnek. Egészségi állapota általában kifogástalan, talán egy kis súlyfelesleggel küzd, melyet ésszerű diétával karbantarthat.

 

Mit mond a csízió júniusra?

Bé köszöntött a nyár, vetések sárgulnak,

A mosolygó rózsák a porba lehullnak,

Így hull el lassanként az élet szépsége,

Mihelyt elszárasztja az idő vénsége.

(Kalendárium 1799)

________________________________________

 

JÚLIUS – Szent Jakab hava

 

Eredeti neve quintilis, minthogy a márciussal kezdődő régi római kalendáriumban az ötödik hónap volt. Csak Julius Caesar óta, ép az ő tiszteletére lett július; a hatalmas imperátor születési hónapja. Caesart leszúrta Brutus, birodalmának alapköveit szétdúlta az idő, de emlékét évezredeken át megőrizte a július neve. E hónapban már a nappalok fogynak s a Nap az Oroszlán jegyébe lép.

 

Oroszlán, július 23 – augusztus 23.

 

 

Oroszlán – arisztokratikus lakás, luxus és fényűzés

 

Ön nem kimondottan rugalmas, de megmutathatja azt másoknak, hogyan kell felállni, ha elesik. A legfontosabbnak tartja az olvasást, a jó egészségi állapotot és a tanulásra való hajlandóságot. A becsület és a tisztesség bajnoka, az életben és a szerelemben mindig őszinte.

 

Az agytekervényeit szereti rébuszokkal próbára tenni és a tudását másokkal, megosztani. Jó tanár és színész egyéniség. Kreatívan közelíti még az életet és annak minden percét, igyekszik élvezni. Szeret gondolkodni, mielőtt döntene és cselekedne, ez pedig határozott jellemre vall.

 

Az apróságokon könnyen túlteszi magát, ha rossz érzései vannak, azokat kimondja, és nem emészti velük magát. A reménytelenséget és az önsajnálatot egyéniségrombolónak tartja, és ezekről igyekszik nem tudomást venni. Remek egészségét a gyakori fáradság rontja csak meg, amin utazással, sportolással és kiegyensúlyozott párkapcsolattal könnyen segíthet. Az életben általában sikeres ember.

 

Mit mond a csízió júliusra?

Kaszával, sarlóval dolgoznak ez hóban;

Ne heverj hát te is, menj az aratóba:

De más búzájába ne vágjad sarlódat,

Csak azt hol vetettél, ott taposd tarlódat.

(Kalendárium 1804)

________________________________________

 

Horváth Tamás

Vissza a kezdő cikkhez:

http://lakberendezes.hu/helyisegek/furdoszoba/csillagjegyeink-i-resz/

Folytatás a harmadik befejező cikkhez:

http://lakberendezes.hu/eletmod/csillagjegyeink-iii-resz/

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots