Csillagjegyeink – III. rész

A II. részben megismerhették Április – Május – Június – Július hónapok csillagjegyeit s az e  jegyekben születettekre jellemző, általánosságban akár még  igaznak is mondható  lelki és szellemi tulajdonságaikat

 

AUGUSZTUS – Kisasszony hava

 

A régi római naptárban az év hatodik hónapja- sextilis – melyet azonban Octavianus Augusztus császár a tanács által a maga nevére neveztetett. A név augeo igére emlékeztet s jelentése; az ország gyarapítója. A későbbi római császárok viselték e címet, sőt néha nejeiket is megajándékozták e névvel. (Augusta) E hónapot a kánikula havának is nevezik melyben a Nap a Szűz jegyébe, fordul.

 

Szűz – Augusztus 24 – szeptember 23.

 

 

Szűz – rendezettség az ő igazi természete, egy tiszta, lényegre törő stílus

 

Ön nagyon érzékeny lelkületű, de ennek ellenére hihetetlenül rugalmas s másokkal együtt érző ember. ‘Ami a szívén, az a száján’, ahogyan a mondás tartja. Kerüli a konfliktust, józan gondolkodású, mindig tisztában van azzal, mikor kell taktikát váltani és a vesztes helyzetből visszavonulni.

 

Elégedetlenségét legtöbbször magába folytja s habár emlékező tehetsége kiváló, nem törleszt az elszenvedett sérelmeiért. A negatív megnyilvánulásokon könnyen túlteszi magát, haragját nem egykönnyen mutatja ki. Elégtételül jó humorérzéke szolgál, sokszor még önmaga búját-gondját is kineveti.

 

Összpontosítson a sikerre, fejezze be fontos dolgait és szakítson időt a pihenésre, kikapcsolódásra. Mivel uralkodó bolygója a Merkúr, ezért nem tart sokáig elsajátítani az Ön számára azt a tudást, melyre az életében szüksége lesz. Életének fontos része az olvasás és az egészségkultúra. Párkapcsolatában becsületes és tisztességes és erején felül is kitartó. Szereti a szójátékokat, a rejtvényeket s könnyen tanul idegen nyelveket.

 

Mit mond a csízió augusztusra?

Az égi madarak nem szántanak, sem vetnek,

Mégis a máséból kielégítettnek:

Hát az emberek közt hányan találtatnak,

Kik vetés nélkül is eleget aratnak?

(Kalendárium 1799)

________________________________________

 

SZEPTEMBER – Szent Mihály hava

 

A rómaiak hetedik hónapja, innen a neve: septem. Nálunk a kilencedik hónap a tanítási év kezdete. Petőfi, mint csodálatos versében megírta; szeptember végén már az elmúlás hangulatát érezzük. Az első harmincnapos őszi hónap, melynek 22-23. napján a Nap a Mérleg jegyébe lép és egyúttal elérkezik az őszi napéjegyenlőség fordulópontja.

 

Mérleg – Szeptember 24 – Október 23.

 

 

Mérleg – a kifinomult, pasztell tónusok érzéki hangulatot teremtenek

 

 

Nem egy magányos farkas, szereti a társaságot és a közösségi munkát. Egyedül hajlandó önmagába fordulni és belebonyolódni világmegváltó problémákba s ezért képtelen élvezni az életet. Többnyire idealista beállítottságú s kétségbe esetten keresi a harmóniát és tűnődik az élet rejtelmein. Uralkodó bolygója a Vénusz, mely általában halogatásra sarkalja, pedig jobban tenné, ha csínján bánna az idővel.

 

Retteg a rossz eredményektől, ha valami nem sikerül, jobban elkeseredik, mint kéne, pedig a mérleg egyszer erre billen, egyszer meg arra. A szépség és a művészetek utáni vonzódása harmonikus életet biztosít Önnek. A mérleg jegyében születettek kitartóak a szerelemben, a nehézségekben sem felejtik el a biztos vonzalom erényét.

 

Az életben igyekezzen mindég azt tenni, amivel a legjobban tudja kifejezni, megvalósítani önmagát. Vigyázzon, mert egészségi állapota néha labilis, hajlamos kisebb betegségekre, de azokból felépülve fogadalmakat tesz és a rossz szokásairól ilyenkor könnyedén le tud mondani, pl.: a dohányzásról.

 

Mit mond a csízió szeptemberre?

A fák leveleit szórja az ősz szele,

Mindent sárgítni kezd a változás tele,

Eljött – jelen való – és barna jövendő:

Ezen kerekekben forog az esztendő.

(Kalendárium 1810)

________________________________________

 

OKTÓBER – Mindszent hava

 

Nyolcadik hónapot számított a rómaiaknál (octó), nálunk a tizedik hónap. A 6. napján a hősi halált halt aradi vértanúkra emlékezünk. Hazánk újkori szabadságharcának dicsőséges tizenkét napját (1956 Október 23 – November 4.) szintén e hónapban ünnepeljük. A Nap a Skorpió jegyébe lép.

 

Skorpió – Október 24 – November 22.

 

 

Skorpió – egzotikus, elbűvölő atmoszféra, érzéki varázslat

 

 

Bár zárkózott, csendes embernek tartják Ön tiszteletet parancsoló szónok, akinek van mondanivalója és ezért szereti tudását megosztani másokkal. Beszédkészségével képes lenyűgözni másokat, rendkívül jól tudja életre kelteni a dolgokat. Remek memóriával rendelkezik, a történelmet jól ismeri, de az okult tudományok ismeretében is otthon van. Önnek megadatott az intuitív gondolkodás tehetsége, ezért hamar rájön, ha valaki felszínes vagy mondandója sekélyes, érdektelen.

 

Ha el is fárad elméje, pillanatok alatt képes regenerálódni, odafigyelni, amennyiben a téma intenzíven felkelti a figyelmét. A Skorpió legyen tisztában képességeivel, cselekedeteivel és tudja mindig, hogy mit akar, mert így sok konfliktustól és stressztől kímélheti meg önmagát, sőt így még mások elismerését is könnyen kivívja.

 

Az Ön uralkodó bolygója, a Mars és a Plútó, ezért nem kell majd aggódnia az egészségéért. Mint szellemi, mint fizikai ereje kiváló. Az üzleti életben hagyjon fel azzal az elvvel, hogy az ‘eredmények önmagukért beszélnek’, mert ez manapság badarság. Szerezzen jó kapcsolatokat és ápolja azokat rendszeresen, így a siker sem marad el. Szerelemben sok lesz a konfliktusa, de akit igazán szeret avval, ha kompromisszumok árán is, de boldogságban fog élni.

 

Mit mond a csízió októberre?

 

Október is itt van, immár szüretelnek,

Hogy megért a szőlő, azon örvendeznek.

Sok gazda jó borát izzadva sajtolja,

Mikor felségét otthon más csókolja

(Kalendárium 1800)

________________________________________

 

NOVEMBER Szent András hava

 

A latin novem szó kilencet jelent magyarul. Az antik világ naptárában november a kilencedik hónapot jelölte, míg ma nálunk a tizenegyediket. E hónap első napján emlékezünk meg halottainkról. Széchenyi István gróf novemberben alakította a Magyar Tudományos Akadémiát, míg apja Széchenyi Ferenc gróf, szintén e hónapban a Nemzeti Múzeumot. A Nap a Nyilas jegyébe lép.

 

Nyilas – November 23 – December 22.

 

 

Nyilas – kalandos életérzés, utazás a fantázia világában

 

 

Ön rendkívül hisz abban, hogy az értelemnek meghatározó szerepe van az életben, ezért az agytekervényeit rendszeresen tornáztatja. Pozitív gondolkodású, optimista ember, azonban nagyon letöri, ha az eredményei a vártnál rosszabbul sikerülnek. Szereti, ha a sikerei látványosak, azokat gyorsan kibeszéli. Különben is a szavak embere, aki nagy szókinccsel és nagy lexikális tudással bír. Kedvencei; a keresztrejtvény és a szójátékok.

 

A Nyilas a legrugalmasabb csillagjegy, még a kevésbé szerencsés Nyilas is hihetetlen fizikai és spirituális gyógyító erővel rendelkezik. Bár gyakran naivnak tűnnek, az életről alkotott felfogásuk bölcs és megalapozott. Hittel és reménnyel telve könnyen boldogulnak az életben. Egészségi állapotuk viszonylag kielégítő, de kisebb baleseteket könnyen elszenvednek, ezért legyenek körültekintők.

 

A Nyilasnak sok barátja van, könnyen ismerkedik, de a szerelemben hajlamosak gyakran olyan partnerekkel összeismerkedni. akik lelki hulladékgyűjtőknek tekintik őket. Kezdetben ez szórakoztatja őket, sőt még hízeleg is nekik, de csakhamar terhesé válik számukra. Az ilyen kapcsolatoktól igyekezzenek minél előbb megszabadulni!

 

Mit mond a csízió novemberre?

 

Már a kies mező színét elvesztette,

Mert hideg Szent András halovánnyá tette,

Ilyen haloványok sok orcák volnának,

Patikai szerek, ha nem szolgálnának.

(Kalendárium 1804)

________________________________________

Köszönöm a figyelmüket:

Horváth Tamás

http://lakberendezes.hu/helyisegek/furdoszoba/csillagjegyeink-i-resz/

http://lakberendezes.hu/eletmod/csillagjegyeink-ii-resz/

horvath.t@lakberendezes.hu

 

 

 

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots