Én elmentem a vásárra fél pénzen

Hogy a balatoni nyár hangulatos legyen a fonyódi kirakodóvásár kiváló minőségű és boltokban csak ritkán, vagy csak nagyon drágán beszerezhető árukínálatával várja a helyi – és környékbeli lakókat és a tó partján pihenő nyaralókat.  

A kirakodóvásár vendégei megfizethető áron vásárolhatnak mezőgazdasági termékeket helyi és környékbeli termelőktől: füstölt hús és húskészítmények, zöldségek, burgonya, méz, diót, mogyoró, mandula, félkész és késztermékeket, kerti szerszámok, zöldség és virágmagvak, palántákat, kézműves és népművészeti tárgyak, régiségek: „tyúkszemtől – koleráig” itt minden egy helyen megtalálható. Képtelenség olyan terméket kitalálni, melyek a vásári kínálatból hiányoznának.

 

 

Takarók, párnák, ágyneműk, szőnyegek, ruhák, valamint az otthoni élethez szükséges valamennyi árú kelleti itt magát a színes jó hangulatú forgatagban. Az ár sok eladónál alku kepés, ami a bazári hangulatot meg inkább fokozza.

 

 

Aki megéhezik,” Lacikonyha” friss pékáru, sütemények, sor, bor s mi szemnek, gyomornak kedves csalogatják a pandémiába belefáradt városi és falusi látogatókat.

„Hurka kolbász csúszik a pénz meg csak úgy úszik” szól a vásári forgatag vidám rigmusa, ahol széles körű környezetbarát és vitamindús termékek csábítják vásárlásra a hétvégi piac látogatóit.

 

 

A vásárlók számára ez jó lehetőség a biztonságos, jó minőségű helyi termékek vásárlására, legtöbbször a bolti ár alatt.

Az összes egészségügyi és higiéniai követelménynek megfelelő kereskedési terület egy korábban üres helyre szerveződött, ahol gyakran spontán kereskedelmet folytattak. Most fedett elárusító helyek, autóparkolók, női – férfi toalett, büfék és pihenőhelyek állnak a vásárlók rendelkezésre.

 

 

Hétvégi programnak, kikapcsolódásnak csak ajánlani tudom.

 

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots