Tizenkét deka szalonnát felkockázunk és zsírjára pirítjuk. A kisült zsírban négy fej kisebb vöröshagymát fellaskázva megfonnyasztunk, majd hozzáadunk két szál apróra vágott sárgarépát és ugyanennyi fehérgyökeret a petrezselyem zöldjével együtt és a megpárolt hagymával jól összekeverjük.
Felöntjük egy bögre (három – négy deci) paradicsompürével melybe belekeverünk egy kávéskanál édes-nemes fűszer paprikát, vagy „piros aranyat” majd az egészet együtt addig forraljuk, míg a zöldségek benne megpuhulnak.
Az így elkészített pürébe beleforgatunk másfél – két kiló korábban már besózott halszeletet majd az egészet felöntjük annyi halászlé kockával (két kocka) forralt hal lével, hogy a halszeleteket ellepje. Végül négy közepes krumplit hasábra vágva hozzáadunk. Kavarás nélkül még úgy fél órán át, míg a krumplik is megpuhulnak, forrni hagyjuk. Forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok: Marosi János
Szerző: Horváth Tamás
Kövess minket a Facebookon
Facebook