Ajándékba nyulat?

Sok kisgyerek kér húsvétra nyuszit, ezért igyekszem röviden összefoglalni, hogy mit keli tudnunk a tap­sifülesek tartásáról.

A tapsifülesek könnyen megszokják gazdáikat, és beilleszkednek a család életébe, ha sok szeretetet és simogatást kapnak. De azt rosszul viselik, ha állandóan felvesszük, kézbe fogjuk őket. Azt is jó tudni, hogy a kis ked­venc, ha már nem akar ölben maradni, akár karmolhat is, ezért hat-hét éves kor alatt nem ajánljuk, hogy nyállal lepjük meg a kicsiket.

 

így gondozzuk:

A nyusziknak olyan kis gazdára van szükségük, aki képes gondos­kodni róluk.

 

 

NYŰLKETREC

 

 

A nyusziknak kell egy nagyobb erős falú doboz. vagy ketrec. Időnkét bátran szabadon engedhetjük őket a lakásban, vagy a kertben, külön erre a célra, ideiglenesen elkerített részen. Zöldségeket és nyúltápot adjunk nekik enni. Állatkereskedésben ez utóbbi kisebb kiszerelésben is könnyen megvásárolható. Zöldségeket és azok zöldjét lehetőleg csak fonnyasztott állapotban kínáljuk fel a nyusziknak.

 

NYÚLKETREC FÉM

 

 

 

Figyelem! Arra ügyeljünk, hogy a kis gazdik ne etessék őket friss kenyérrel, süteménnyel, főleg nem édességekkel. Lehetőleg ne kapják meg kicsik ételmaradékát sem.

 

NYÚLKETREC VÁZLATA

 

Fogaik egészségét faág darabokkal biztosítsuk. További információkért érdemes fel­keresni a legközelebbi díszállat  kereskedést. A megunt nyu­szikat vigyük vissza a kereske­désbe vagy adományozzuk az állatkertnek!

Végh Lilike nyolc éves nyuszitulajdonos

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots