Karácsonyi hangulatban?

 

Az adventi várakozás időszaka azt jelenti, hogy hamarosan itt a karácsony. Van, aki ezt fáradságosan, sok – sok izzadsággal éli meg, s vannak megint másik, akik teljesen átszellemülten várják a Megváltó születésének estéjét. Tartozzunk bármelyik csoportba is, megőrizve eleink tradícióját mégis minden évben olyan csodás karácsonyi hangulatot igyekszünk teremteni az otthonunkban, mely hangulat a következő két hétnek minden egyes napját emelkedett, meghitt hangulatban, gyermeki izgalommal párosulva telik majd el.

 

Ez nem karácsony

 

Bár még a karácsonyfa állításig van két hetünk, a beltéri dekorációkat már most elkezdhetjük készíteni vagy beszerezni. Érdemes már most átgondolni, hogy milyen színekben pompázó karácsonyfát szeretnénk majd az ünnep napjaiban a nappaliban, vagy éppen a halban csodálni.

 

Ez sem karácsony

 

A látvány mellet legyenek az ünnephez illő illatok is hangsúlyosak! Az otthon meghitt karácsonyi hangulatának a varázsát fokozza a fahéjnak, a mézeskalácsos fűszerkeveréknek és a vanília illatának naranccsal, citrommal való keveredése.

Használj illatos gyertyákat, vagy díszíts fel kedved szerint szegfűszeggel néhány narancsot és helyezd azokat fahéjjal dekorált tálkára. A citrusféléből kicsapódó olaj a fűszer illatával társulva azonnal átjárja az egész otthonod levegőjét. A konyhában sülő fahéjas, mézes sütemények illatáról már nem is beszélve, annak az illatát feledni soha nem lehet.

 

Ez lenne a karácsony?

 

Ne hagyd ilyen élmények nélkül elröppenni ezeket az igazán örömteli szép napjait az évnek!

Áldott, békés karácsonyt kívánunk. Horváth Tamás és munkatársai.

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots