Lakásbiztosításról

Sok múlhat azon, miként módosítjuk a  lakásbiztosításunkat.

Márciusi kormányrendelet soron kívül arra ad lehetőséget , hogy az ügyfelek felülvizsgálják jelenlegi háztartási és lakásszerződéseiket. Ezek nem ritkán, akár 10 éve változatlanok, idejüket múlták. Bár most sokan lakásbiztosítás módosítási lázban égnek, mégis érdemes lesz körülnézni a biztosítási piacon és körültekintően új biztosítót és biztosítást  választani.

A cél, hogy ebben a hónapban mindenki vizsgálja felül azokat a régen kötött szerződéseit, amelyek lehet, hogy évek óta egy dossziéba zárva a fiók aljában úgy porosodnak, hogy a tartalmuk már közel sem fedi a mai valóságot.  Nőtt a család létszáma, új bútorokkal, új fűtési rendszerrel gazdagodott vagyontárgyainknak az értéke.
A változtatás lehetőségével most érdemes, most kell  élni.

Ez egyaránt érdeke a lakástulajdonosnak s a biztosítónak.

A régebben kötött lakásbiztosítással rendelkezők közül sokan abban a hamis biztonságérzetben élnek, hogy károkozás esetén  a biztosítása fedezi fogja lakásának és értéktárgyainak az  értékvesztését. Ez egyáltalán nem biztos.

Régebbi biztosításainkat ezért érdemes most mindenkinek tüzetesen átolvasni, az apró-betűs részekkel kiegészítve.

Szerződés újrakötésénél, feltétlen kérjük biztosítási szakembertől segítségét!

Jó tanács:

Szerződés módosításánál lehetőleg ne a spóroláson legyen a hangsúly, sokkal inkább az otthonunk és benne valamennyi érték – és használati tárgyaink értéke legyen fő szempont! A tartalom, az ár – és értékarány legyen a kiemelt szempont, amikor új háztartási és lakásbiztosítást megkötjük!

Boglya Dániel – lakásbiztosítási munkatárs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots