Meditáljunk, relaxáljunk!

Vége lett a nyárnak. Újra elkezdődtek a dolgos, szorgos, ám sok esetben testünket, lelkünket terhelő stresszes hétköznapok. Elkerülhetetlen lett egészségünk védelme érdekében a fokozott vitaminpótlás, a rendszeres testmozgás: futás, kerékpározás, túrázás, idősebbek számára a kiadós séta.

Sokan tekintik a lelki terhelés egészségre való veszélyességét „úri huncutságán” pedig klinikai vizsgálatok bizonyították már a múlt század első felében, hogy az immunrendszerünk megfelelő működését a relaxáló pihenés, a meditálással eltöltött idő egyaránt felerősítik.

Talán az őszi hónapok fényváltozásai: nappalok rövidülése – színek kontrasztjának felerősödésé és tompulása permanens hangulatváltozásra kényszeríti a könnyedebb nyári időszak hangulatához szokott emberi lelket. Lelki ráhangolódás nélkül a legtöbb ember életében az őszi és téli hónapok inkább jelentenek lelki tehet, mint sem a mély színeiben tobzódó természetnek egy hangulatos, varázslatosan szép évszakját.

A tél beállta előtt, hogy a hideg, fagyos napokra is felkészüljünk az egyik legalkalmasabb módszer a rendszeres napi meditáció, pihentető relaxálás.

Ezek a pihentető kikapcsolódási formák, nemcsak az elmét nyugtatják, de a testünk egészét is karban tartják. Meditálni lehet egy kényelmes karosszékben a szobánk egy félreeső, nyugodt zugijában, de egy kád illatos, meleg vízben, de gyertyalángok fényénél is pihentető kikapcsolódás.

Megfelelő zenei hangok, kellemes melódiák, érzéseinkre nyugtaón ható színes környezet, vagy egy számunkra kedves képzőművészeti alkotás látványa, még inkább segíthetik a zavarmentes lelki ráhangolódásunkat az őszi és téli hónapok gondtalan befogadására.

Dr kelemen Hanna

Hasonló tartalmú írásaink:

http://lakberendezes.hu/helyisegek/nappali/a-pihenes-butorai/

http://lakberendezes.hu/helyisegek/furdoszoba/szinharmonia-es-egeszseg/

http://lakberendezes.hu/dekoracio/van-egy-perced-eg-a-gyertya-eg-el-ne-aludjek/

http://lakberendezes.hu/helyisegek/furdoszoba/csak-egy-orara-hagyjatok-magamra/

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots