Mobilteló’ és hasznos kiegészítői (Euronics Kft.)

 

Korábban elképzelni sem tudtuk volna, hogy egy, a tenyerünkben kényelmesen elférő kütyü minden nap számos problémánkat oldja majd meg. Okostelefonunk ma már az ételrendeléstől kezdve a sportteljesítményünk mérésén át egészen az utazásunk megtervezéséig, a zene- és film lejátszásig, sőt rögzítésig mindent biztosít számunkra.

Az állandó használat azonban kihívások elé állítja a felhasználót és a készüléket is: a mobilt nem csak rendszeresen tölteni, de védeni is kell ahhoz, hogy sokáig kiszolgálja az igényeinket. Rendszerezve a mobilkiegészítők végeláthatatlan választékát, szakértőink készítettek egy összeállítást, amely segít átlátni, hogy életünk különféle színterein milyen mobilkiegészítők lehetnek hasznosak.

Védelem minden esetre

Kezdjük az univerzális védelemmel, ami minden helyzetben hasznunkra válik. A leginkább nélkülözhetetlen felszerelés természetesen egy minőségi mobiltelefon tok, ami védelmet nyújt készülékünk számára, akár leejtésük, akár a táskában, zsebben bekövetkező karcolások és törések ellen.

 

 

A telefontok is nagy fejlődésen mentek keresztül: a kezdetleges műanyag példányok óta már számtalan típus közül válogathatunk. A dizájnos szilikontokok tökéletesen illeszkednek a telóra. Tapintásuk, hosszan tartó markolásuk sem idéznek kellemetlen érzést. Minimális anyagvastagságuknak köszönhetően úgy óvják meg mobilunkat a külső hatásoktól, hogy közben nem növelik meg a befoglaló méretüket.

Még nagyobb biztonságban tudhatjuk a készülékünket, ha üvegfóliával is ellátjuk a kijelzőjét. Az egyes szaküzleteiben például olyan, a készülék típusához illő elő- és hátlapi fóliát kérhetünk újonnan vásárolt mobilunkra, amelyik leejtés esetén is megvédi a készüléket a sérüléstől. Ilyen fóliát akár már az üzletben fel is felragasztják a telónkra.

Edzett üvegből készült kiegészítő nem csak nagy fokú érintési érzékenységet biztosít, de a karcolódás elkerülése mellett a víz ellen is maximális védelmet nyújt a képernyőnek.

 

Irodában, otthon

Bár korábban az otthon és munkahely külön fogalmak voltak, napjainkban már – az elmúlt másfél év történései miatt egybeolvadtak. Otthon-munkahely, angol kifejezéssel home – office megnevezéssel került be a köztudatba Napjainkban nincs már éles válaszvonal a két helyszín és az ott eltöltött idő között. Dolgozzunk akár az irodában, akár home office-ban, de még a szabadidőnkben is, telefonra és kiegészítő tartozékaikra mindig és mindenhol szükségünk lesz.

Az egyik legalapvetőbb az adatátvitelt és a telónk akkumulátorának töltését egyszerre biztosító adatkábel, amiből mindig érdemes legalább egyet a táskánkban tartanunk. Azokon a helyeken azonban, ahol a legtöbb időt toltjuk, a feltöltésre praktikusabb megoldást jelenthet egy vezeték nélküli töltőpad vagy „wireless” gyors töltő.

A töltőpaddal egyszerre több készülék számára biztosíthatjuk a szükséges

energiaellátást, így nem kell mindenféle kábeleket kerülgetnünk az asztalon, és a hosszabbító még szabad csatlakozóhelyért sem kell állandó harcot vívnunk a munkatársainkkal, vagy éppen a családtagokkal.

Szabadidős és munkahelyi tevékenységeinkhez is jó kiegészítő lehet egy vezeték nélküli „headset”, amivel zsinórok nélkül is úgy bonyolíthatjuk le hivatalos megbeszéléseinket. vagy hallgathatjuk kedvenc zenéinket, hogy közben a környezetünket nem zavarjuk.

Autózáshoz, a biztonságos vezetés érdekében

Utazáskor még fontosabbá válik a mobilitás és kompaktság kérdése, amikor autót vezetünk. Bluetooth telefon kihangosításról mindenképpen gondoskodjunk, hiszen nem csak praktikus, de kötelező is amennyiben vezetés közben fogadnunk hívásokat.

Szintén alapfelszerelés az autós telefontartó, amelyből már vezeték nélküli töltővel kiegészített változatok is megvásárolhatók. Mobiltelefonunk megfelelő helyen és stabilan történő elhelyezése – hasonlóan a kihangosítóhoz – vezetésbiztonsági kérdés. Jobb kezünk közelében, a szélvédő üveg elé rögzített telonk képernyőjén kényelmesen követhetjük a navigátorunk utasításait anélkül, hogy a figyelmünk egy pillanatra is elterelődne a vezetésről.

Elengedhetetlen útitársak

Sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat egy „power bank”, külső akkumulátor beszerzésével. Ez a pót akkumulátor az utazásaink során biztosítja a telefonunk folyamatos és hosszan tartó működését.

 

Számtalan egyéb kiegészítő segítheti utazás közben a szép pillanatok és helyszínek megörökítését. A Bluetooth Selfie-bot és tripod akár 10 méteres távolságból is segíti a kívánt képek elkészítését. így nem csak a családtagok, barátok velünk közös képét tudjuk elkészíteni, de még a háttérben álló turistalátványosság is látható lesz majd a felvételen.

Igazán profi felvételek készítéséhez javasolt egy stabilizátor beszerzése is, amely elsősorban nem a klasszikus turista selfiezéshez nyújt majd segítséget, hanem remek eszköz lesz olyan különböző felvételi módoknál, mint: (Timelapse, Motionlapse, Hyperlapse, Slow-motion) alkalmazására a különféle mozgásokból – sétálás, – lépcsőzés, -hajó ringás, – rázós út során keletkező hibák kiküszöbölésére, vagyis a tökéletes felvételek rögzítéséhez.

 

 

Még két Jolly Joker:

Legyél az irodában, otthon, vagy éppen turistaként egy másik országban, az Apple AirTag, és a hozzá tartozó telefonos applikációt figyelve folyamatosan képben lehetsz kulcsaid, pénztárcád, táskád vagy bőröndöd aktuális helyzetével.

A készülékbe beépített hangszórójának köszönhetően még egyszerűbben és gyorsan sikerül majd megtalálhatod keresett tárgyaidat.

Megkönnyítheti a telefonhasználatot és biztonságot is nyújt készülékünk számára az ún. Popsockets, azaz a telefon hátuljára erősíthető fogantyú használata. A praktikus kiegészítővel biztosan nem tudod majd leejteni a telódat esemes írása közben sem.

 

EURONICS Kft.

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots