Ön lehet, hogy flegmatikus?

A színek, és ez ma már tagadhatatlan, hatnak érzelmeinkre. Befolyásolják életritmusunkat, hangulatunkat, ételekhez, tárgyakhoz, sőt egymáshoz való viszonyunkat is.

 

 

 

Galénosz Kr. e I-ső században élt orvos az embereket vérmérsékletük alapján négy csoportba sorolta:

 

Melankolikus típusra: Ebbe csoportba tartozó ember legtöbb esetben komoly, befelé forduló, depresszióra hajlamos. Nehezen mozgósítható, visszahúzódó. Értékeli a rendezett környezetet és körülményeket. Többségüknek kedvelt évszaka a nyár és színei.

 

 

 

 

 

Kolerikus típusokra: Ebbe a csoportba tartozó ember könnyen felfortyanó. minden történést, változást túlreagáló. Temperamentumos. öntudatos, aktivitása meg példaértékű. Társaságkedvelő. Többségüknek kedvelt évszaka a tél és színei.

 

 

 

 

 

 

Szangvinikus típusra: ebbe a csoportba tartozó ember derűlátó, barátságos, nyílt lelkületű. Elhamarkodott reakciója révén néha ellentmondásba sodorja önmagát. Jókedve az egekbe, bánata a Föld legmélyebb bugyrába képes fel- s alászállni. Többségüknek kedvelt évszaka a tavasz és színei.

 

 

 

 

 

 

 

Flegmatikus típusra: Ebbe a csoportba tartozó ember a nyugalmat és az állandóságot kedveli. Egykedvű, két lábbal jár a földön. Kiegyensúlyozott, megállapodott, magának való ember. Többségüknek a kedvenc évszakja az Ősz és színei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A csoportba sorolás nem egyértelmű, mert a csoportokban felsorolt tulajdonságok sok estben az egyes típusok között felcserélődhet. Mindenkinek más tulajdonsága lehet a csoportjára jellemző tulajdonságok közül domináns, vagy éppen alárendelt, teljesen jelentéktelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az évszakokra jellemző színek és azok kedvelése, vagy az azokkal szemben érzett ellenszenvünk, mégiscsak árulkodók lehetnek ránk nézve, s mivel most éppen az őszi évszak küszöbére léptünk, tegyünk egy kísérletet! Miután megnézte a képeket eldöntheti, hogy Ön flegmatikus, vagy sem? Kedvelt évszakja az ősz és színei, vagy érdektelen, távol áll Öntől? Íme, a képek:

 

 

 

 

 

 

 

Köszönöm a figyelmüket: Horváth Tamás

 

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots