Rozi mama nyári ötletei kerti partihoz

A nyár egyik legemlékezetesebb élményei közé tartoznak  a baráti társaságban megrendezett kerti partik, ahol, ha minél többen jönnek össze annál vidámabb a hangulat. Az ilyen vidám összejöveteleknek a fő attrakciója általában a kerti grillezés, bográcsozás és hozzávaló iszogatás.  Ki-ki maga módja és rendje szerint fogyaszt ilyenkor hűtött sört, vagy, valamilyen  jóféle bórból és szódából készült spricceltet, magyarosan mondva fröccsöt.

 

ÚDÍTŐ JÉGGEL

Ám akik autót vezetnek na meg a társaság ifjúsága be kell  érjék alkoholmentes más különlegességekkel, mint például: isteni gyümölcsös jégkockákkal gazdagított különféle házi készítésű üdítőitalokkal, jeges kávéval. Íme még néhány ötlet a nyárra:

Az üdítő italt kellemesebbé teszi a gyengén édesített, citro­mos teából készített jégkocka.

A jégkockába fagyasztott gyümölccsel (eper, málna, cseresz­nye, meggy, citromszeletke stb.) vendégeinknek kellemes meglepetést okozhatunk.

 

 

JÉGKOCKA GYÜMÖLCSÖS

 

 

A kockákba fagyasztott különböző gyümölcsök a poharak megkülönböztetésére is szolgálhat­nak.

Ha a szifont víz helyett lehűtött citromos teával (borsmenta, csipkebogyó, hibiszkusz) töltjük meg, szénsavas hűsítő italt készíthetünk.

 

 

ŰDÍTŐ TÁROLÓ ÜVEGEDÉNY

 

 

Ha személyenként egy tojássárgáját 1 evőkanál cukorral ha­bosra keverünk, és erre jéghideg feketekávét öntünk, gyors krémkávét készítettünk.

 

 

 

Group of red raspberries and black currants, frozen inside ice cubes, melting.

 

Ha a lefőzött és kihűlt  feketekávét jégkockatartóbún lefagyasztjuk a fagyott poharakba szedett kockáskákból (2-3 – 4 kocka) langyos tej hozzáadásával és  felvert tejszínhabbal, cukorral jegeskávét kínálhatunk a vendégeinknek. A kávékockák már napokkal előre lefagyaszthatók.

 

 

 

KÁVÉ JÉGKOCKA

 

Hasonlóképpen készíthetünk különféle turmixolt gyümölcslevekből színes jégkockákat gyerekeknek. A  jégkockákat megfelelő turmixnépben – erre a célra alkalmas vágókéssel – jégkristályokká őröljük, majd poharakba szedjük és a tetejét hozzá illő friss gyümölcsdarabokkal díszítjük.

 

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots