Rozimama gombapaprikása

Idén soha nem látott bőségben termett gomba. Szinte nem létezik olyan itthon honos gombafajta, melyet egy kirándulás keretében ne lehetne begyűjteni. Legtöbbjükből fenséges gombapaprikás készíthető:

 

 

Hozzávalók:

• 50 dkg gomba (vegyesen)

• 1 fej vöröshagyma

• 1 csokor petrezselyemzöld

• 2 dl tejföl

• 1 evőkanál olaj

• liszt

• pirospaprika

• Csipetnyi fehér őrölt bors

• só

 

 

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát (vegyesen ízletesebb) és a petrezselymet. Meghintjük pirospaprikával és kevés fehér borssal. Addig hagyjuk dinsztelődni a saját levében, amíg az majdnem mind le nem fő. Ezután felöntjük egy kevés húslével, majd ízlés szerint sózzuk és puhára pároljuk. (Aki töményen szereti, üthet rá tojást, de akkor a piros paprika elmarad.) Ezután egy kávéskanálnyi lisztet keverjünk a tejfölhöz, s ezzel a gombapaprikást behabarjuk. Tetejére apróra vágott petrezselymet szórunk ízesítésnek. Főtt rizzsel vagy nokedlivel adjuk fel. Uborkasaláta csodálatos hozzá.

Végezetül jóféle szekszárdi kadarkával öblítjük le.

 

 

Jó étvágyat!

Figyelem! A gombát, ha magunk szedjük, minden esetben vizsgáltassuk be hivatásos gombaszakértővel!

 

 

Szerző: Tamás Horváth

Szólj hozzá Te is!

slots