Tudod mit jelent az a szó, hogy otthon?

 

Kérdeztek meg párizsi 8 – 12 éves gyerekeket az iskolában. Mivel kérdésre adandó válaszfelnőttek számára sem könnyen szavakba önthető fogalmat takar, ezért megkérték a gyerekeket, hogy erről alkotott gondolataikat rajzolják le. A tanítónénik azonban nem érték be ennyivel, nehezítették még azzal is kis diákok feladatát, hogy a rajzaikat, az otthonuk

 

 

 

legkedveltebb színeivel is fessék ki.A felmérés érdekes eredményt hozott a kis műalkotásokat kiértékelő szakemberek számára. Kiderült, hogy a gyermekek többsége békés meghitt családi környezetben, és majdani példaként követendő otthoni légkörben élnek.

 

 

 

 

A rajzokon érdemes megfigyelni, hogy a gyerekek már milyen korán szembesülnek az otthonaikban látható színeknek azzal a nemzeti sajátosságával, mely a francia néplélekre annyira jellemző.

 

 

 

 

Talán nálunk sem lenne értelmetlen egy ehhez hasonló felmérést az iskolánkban elvégezni és az elkészült kis alkotásokat szakembereknek kielemezni. Ezek jóval igazabb eredményt mutatnának társadalmunk állapotáról, mint a közvélemény kutató intézmények sok – sok milliót felemséző kutakodásai és mintavételei.

 

 

 

 

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots