Változtatni nehéz, de kell

 

De vannak intő jelek, amikor a régit esedékes lesz újra cserélni, legalább is felújítani.

Bizony, nem könnyű feladat, az olykor már év tizedek óta megszokott környezetünket – lakóhelyünket, lakásunkat, vagy csak annak berendezését átalakítani, esetleg teljesen újra cserélni.LAKÁS FELÚJÍTÁS 02

Nehéz a megszokott karosszékből felállni és azt a szoba egy másik sarkába áthelyezni, ne adj isten, helyette egy másikat beszerezni és abban ülve olvasni, vagy tévét nézni.

De nem kell félni, mert a korábban beidegződött már megszokott és biztonságosnak tűnő környezetünk változása több pozitívummal jár, mint hátránnyal. Amilyen nehéz a régit elengedni olyan gyorsan lehet az újat megkedvelni és beleszeretni.

 

VÉGR

 

Az újonnan kialakított környezetünk elfogadását meggyorsíthatja, ha az a réginél, minőségben és biztonságosságában előnyösebb, esztétikailag meg hibátlanul illeszkedik az ízlésvilágunkhoz.

Vagyis, legyen a kert és az épület, benne a lakás és berendezése környezetbarát, emberi léptékarányoknak hibátlanul megfelelő, vagyis kényelmes továbbá legyen jól megvilágított és rendelkezzen egyéniségünkhöz harmonikusan illeszkedő szín és formavilággal.

 

B0R1DY

 

Változtatásra nem csak azért van szükségünk, mert túlhalad a divat rajtunk, vagy, már divatja múlt lett az otthonunk berendezése.

Egyáltalán nem. Változásra azért van időnként szükségünk, mert az idő múlásával megélt tapasztalatok hatására minőségi változás következik be éppen úgy az érzelmi, mint biológiai és szellemi életünkben egyaránt. Márpedig ez a minőségi ugrás sok esetben megköveteli, kiknél előbb, kiknél utóbb, környezetünk –  lakás– berendezési – és használati tárgyaink mennyiségi, minőségi és esztétikai újragondolását esetleges újakra történő átcserélését.

 

 

CSALÁDI VISZÁLY

 

Mikor jön el ez a pillanat az életünkben? Talán akkor:

  • amikor azt vesszük észre, hogy állandóan kedvtelenek, fáradtak vagyunk otthon és munkahelyünkön egyaránt.
  • amikor a menedéket nyújtó otthonunk, már nem nyújt elég pihenést és kikapcsolódást,
  • amikor már nyűg lesz a házi és a házkörüli munka.
  • amikor már nem sietünk, hogy minél előbb haza érjünk.
  • amikor otthon egyre gyakoribbak lesznek a szópárbajok.
  • amikor egyre feszültebbek és egyre ingerlékenyebbek leszünk
  • amikor egyre több apró és nagyobb problémával keressük meg a háziorvosunkat. És még tovább is sorolhatnám.

Ennek a sok – sok bajnak és problémának véget vethetünk, ha új környezetbe helyezzük át életünk (családunk) további folytatását.

Nehéz belevágni, de ha végül mégiscsak rászántuk magunkat és a már talán évek óta lelkünk legmélyén elraktározott elképzeléseink megvalósításához szabad utat engedünk, elkezdhetünk papíron is tervezgetni.

 

 

TERVEZÉS 04

 

A tervezés legtöbb esetben bonyolult, komoly szaktudást igénylő feladat, ezért, még, ha oly annyira is szűkösek lennének az anyagi kereteink, lehetőleg kérjük ki szakember véleményét.

A kerthez kertépítészt, a ház átalakításához építészt, a berendezés és a dekoráció megtervezéséhez lakberendezőt, dekoratőrt keressünk erre a feladatra. A segítségük. higgyék el nekem, többet hoz a konyhára, mint amennyit kifizetünk a közreműködésükért.

 

 

FALFESTÉS MILYENRE

 

 

A megvalósítás sok erőt és bátorságot igényel, de a végeredmény a nehézségek ellenére is mindig valamilyen jót hoz az életünkbe, hiszen minden jól elvégzett változtatás, akár a legapróbb is, izgalmas és lélekfelemelő eredménnyel párosul.

 

Megjegyzés: A gyakorlati, vagyis kivitelezési munkákat lehetőleg egy kézbe, egy számlaképes és jó ajánlásokat felmutatni tudó kis – vagy középvállalkozásra bízzuk!

 

BOLDOG LAKÁSTULAJDONOSOK

 

Saját magunk, még, ha ügyes barkácsolók hírében is állunk, képtelenek leszünk egy ilyen összetett munkát, hibátlanul megszervezni és levezényelni.

Természetesen, tisztelet a kivételnek.

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots