Van egy perced? (012) Egyszerű menü húsvétra

Bár még két hét húsvét, azért nem árt előre gondolkodni az ünnepi terített asztal étkeiről és italairól. Én most ezek közül a legegyszerűbb, legolcsóbb és leggyorsabban otthon elkészíthető fogáshoz és itókához szeretnék segítséget nyújtani.

Tormakrémes sonkatekercs:

(Hogy a sonka se hiányozzon este az asztalról)

 

Tormakrémet készítünk. A habosra kevert vajhoz hozzáadjuk a hideg, sűrű besamelt, ízesítjük és könnyű krémmé keverjük. A leszeletelt füstölt- vagy gépsonkát ezzel a krémmel betöltjük, olvasztott aszpikkal lefényezzük, majd dermesztjük. Különböző salátákkal tálalhatjuk. Főtt tojassál, sokmagos, friss kenyérrel  tálalva komplett vacsora.

 

Hozzávalók:

 

  • 200 gramm szeletel gépsonka
  • 100 gramm besamel
  • 100 gramm vaj
  • 50 gramm ecetes torma
  • 50 gramm aszpik
  • ízlés szerint só, őrölt, fehér bors
  • díszítéshez primőr zöldségek

Besamel készítése:

http://www.mindmegette.hu/besamel.recept/

Akik a nehezebben emészthető ételeket is kedvelik:

http://lakberendezes.hu/eletmod/a-husveti-sonka-fozesi-szabalyai/

http://lakberendezes.hu/eletmod/hidegkonyha/

És egy finomság cukorbetegeknek:

https://kifoztuk.hu/turo-rudi-cukor-es-glutenmentesen/?fbclid=IwAR15qKKbGIVYv7GGEr6K0iFCehf0Q-VxuAnzCDb85yLgl9eTcDa-H2rlcKc

Tojáslikőr házilag pancsolva (Jobb, mint a bolti)

 

 

Nem lenyelni, csak kortyolgatni!

Hozzávalók:

(kb. 1 liter elkészítéséhez)

  • 5 nagyobb tojássárgája
  • 350 g porcukor
  • 3 dl tejszín
  • 1 vaníliarúd, vagy 1 fiola vaníliaaroma
  • 3 dl 90-96%-os tiszta szesz (patikában beszerezhető)

 

A tojássárgákat és a porcukrot keverőtálba tesszük, robotgép habverővel a legalacsonyabb fokozaton 20 percig keverjük. Közben a tejszínt felforraljuk a felhasított vaníliarúddal, és kihűtjük (vagy a hideg tejszínben elkeverjük az aromát).

Kézi habverővel apránként a tojásmasszához keverjük, végül beledolgozzuk az alkoholt. Jól záródó palackba öntjük, gondosan lezárjuk. Fogyasztás előtt alaposan felrázzuk. Hosszú hónapokig eltartható. Sőt, minél tovább áll, annál finomabb

 

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots