Áfium depresszióra

A színek hangulatképző hatása régóta ismert. Goethe szerint: “„A szín a fénynek derűs tettereje és mély bánata.” ” A Kínaiak a színekkel már ezer évek óta betegségeket, köztük lelki bajokat gyógyítanak.

 

narancs-falevelek

 

A vörös és sárga színek, valamint ezek árnyalatai, (pl: a narancs) általában az energikus, ambiciózus életvitelű embertársaink otthonát díszítik.

 

balatonfoldvar-2016-lakas-015

 

 

Kisebb lakótelepi, lakóparki lakásásoknak fiatalos, temperamentumos színválasztása.

 

 

narancs-nappali-12

 

A vörös és narancs színek nagyobb foltokban erősen hangulatfokozók, amíg a  a sárga például: falon, a szűk teret tágítja mennyezetet megemeli (repteti)

 

 

nappali-narancs

 

A fehér a sárgával, vagy a naranccsal  társítva a napfény színét lopják a berendezett lakás összképébe. Fényszegény téli időszakban a depressziós szorongást az ilyen szín összeállításokkal dekorált tér enyhíti. Meleg hatásukkal az életigenlést és a vitalitást fokozzák. Vigyázat!

 

 

nappaliszoba-narancs-gar

 

 

A vörös, narancs színek erős árnyalataiknak túlzott, mértéktelen használata hosszú távon  inkább egészségkárosítók, mint sem gyógyítók.

 

 

furdoszoba-nareancs

 

Főleg a igaz ez a magasnyomással alvászavarral küszködő  esetében. Halványabb, pasztellesebb árnyalataik viszont kedélytelen, életunt, aluszékonyságban szenvedők megváltója lehet az otthonuk falain, szőnyegen, függönyökön és a bútorok kárpitján.

 

 

viselet-nyari-narancs

 

Horváth Dalma dekoratőr és jelmeztervező

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots