Egy stílusos, modern lakás Barcelona szívében

 

 

Néha nem árt megállni és körülnézni a világ lakáskultúrájának piacán. Összemérni a mienkével, megnézni hol tartanak mások a huszonegyedik század elején. Ebben szeretnék segítségére lenni mind azoknak, akiket érdekel, hogy más országokban, középosztálybeli szinten milyen lakásokban élnek s azok miképpen vannak berendezve? Első alkalommal Katalónia fővárosába visz az utunk, de idővel más országok más nagyvárosaiba is ellátogatunk majd lakásnézőbe.

 

 

 

 

 

Messy-Neymar- Suares, vagyis a világhírű Barca focisták városában jártunk lakásnézőben. Az épület melyben szemlélődünk 2010-ben lett teljesen felújítva. Óriási előnye a háznak a kényelmesen berendezett lakások mellett, hogy közvetlen a nyüzsgő város szívében található. Annak érdekében, hogy a ház és benne a lakások megtartsák régies varázsukat, sok részletet eredeti formában állítottak helyre. Ahol lehetett az eredeti építőanyagok látványos szerephez jutottak, mint például: fagerendák, Kerámia béléstestek; cserepek, vagy éppen a lakások téglafalai.

Mielőtt belépnénk, a kapun, ajánlom sétáljunk egyet és nézzük meg a környék látnivalóit.

 

 

 

 

A lakás amelyet megnézünk két hálószobás . Kerámialapos díszburkolattal kövezett előszobából nyílnak, akár csak az a nagy nyitott tér mely magában foglalja a nappali szobát egy kényelmes kanapéval és házi mozival, valamint a konyhát.

 

 

Előszobából nyílik a két hálószoba és a nagy terű nappali szoba, étkezővel és konyhával

 

 

A nappaliból nyílik, két kisebb erkélyes ablak (franciaerkély) és egy kis terasz, ahová kiülve egész nap részese lehetünk a csodálatos mediterrán napsütésnek és naplementének.

 

 

Hálószoba és fürdőszoba közvetlen kapcsolata. A szobához tartozik még egy nagy méretű gardrób szekrény.

 

A konyha teljesen felszerelt: a kávéfőző; gyümölcsprés; mosogatógép; mosógép található berendezésben, továbbá egy szárítógépnek a hely is kiépítésre került benne. Mivel a piac mindössze néhány percre található a háztól biztos a kísértés, hogy ebben a korszerűen felszerelt konyharészben nyomban leteszteljék a kulináris képességeiket a háziasszonyok.

 

A lakás régies varázsát az eredeti burkolatlan mennyezet és rusztikus téglafal biztosítják

 

 

 

Minden szobához tartozik egy – egy gardróbszekrény a ruhák és minden más holmi részére. A hálószobában franciaágy szolgálja a nyugodt pihenést és az alvást. A kényelmét fokozza a közvetlen fürdőszobai kapcsolódás. A második hálószoba két egyszemélyes ággyal került berendezésre, melyhez ugyancsak tartozik egy másik, de már kisebb fürdőszoba.

 

 

 

Kis méretű, de ízléses színvilágú fürdőszoba, közvetlenül kapcsolódik a hálószobához

 

 

Mindkét fürdőszoba modern és elegáns. Színekben akár csak az egész lakás visszafogott, de éppen így elegáns.

A lakás tartozéka még légkondicionáló és fűtési rendszer saját kazánnal, valamint kiépített tévé és internetes kapcsolat.

 

 

 

Előszobából nyílik a lakás legtágasabb helyisége a nappaliszoba, benne az étkező és a konyha található még.

 

 

 

A lakásnak sajnos nincs saját parkolója a házban, de 200 méterre a kaputól nyilvános parkoló található az utcában.

 

 

Nappali szoba  a beépített konyhapulttal

 

Az itt látott berendezett lakások négyzetméterára megegyezik, vagy valamennyivel alacsonyabbak a hasonló budapesti lakóparki lakások áraihoz mérten.

 

 

A beépített konyha minden technikai berendezéssel szolgálja a lakás kényelmét

 

Nagy előnye a lakásnak, hogy nincsen benne alul méretezett, lakhatatlan, vagy szűkösen használható helyiség, valamint a rendelkezésre álló alapterület sincsen fölösleges bútorokkal és tárgyakkal telezsúfolva. Mindent egybevetve, mint az képekből is kitűnik, kényelmes és otthonos.

 

 

 

A második hálószoba két különálló ággyal, akár gyerekszobának, akár vendégszobának is alkalmas.  Szintén kapcsolódik hozzá közvetlen bejárással egy fürdőszoba. A ruhák tárolására egy nagy méretű gardróbszekrény szolgál.

 

Köszönöm a figyelmüket:

 

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots