Lakberendezők munkáiból: Antal Réka lakberendező

Garzon lakás Budapest belvárosában

 

Az alábbiakban egy budapesti, belvárosi, 27 nm-es földszinti lakás belső berendezésének lakberendezési bravúrját szeretném bemutatni képek segítségével.

 

 

A képeken látható lakást néhány hónappal ezelőtt vásárolták, üzleti célú hasznosításra.

Az új tulajdonosok szemében a lakás korábbi zavaros alaprajzi elrendezése és belső összképének kaotikus hangulata alkalmatlannak tűnt nagyobb változtatások nélkül elképzelésük maradéktalan megvalósítására. Ahhoz, hogy a csöppnyi ingatlan ideális legyen néhány napos, esetleg hetes idegenforgalmi vendégéjszaka kényelmes kiszolgálására a tér újra értelmezése elkerülhetetlenné vált. Tudták ehhez szakember segítségére lesz szükségük, akit rövid keresés után: Antal Réka lakberendező személyében meg is találtak.

 

 

A változtatásra váró lakótér korábban több kisebb, sötét helyiségből állt. A helyszínen berendezésre alkalmatlan zugok és kihasználatlan belmagasság fogadta a lakberendezőt.

Mint elmondja: a tervezésnél elsősorban az adott tér alaprajzi elrendezését gondolták át. Falakat bontottak, s végül a fürdőszoba és a vizesblokk kivételével minden funkció egy légtérbe került. Az új elképzelés szerint egy tágas, hangulatos, világos tér vázlatos terveit mutattak be a megbízóiknak.

 

 

 

– A Budapestre érkező fiatal párokat jelöltük ki célcsoportunknak, és olyan karakteres lakás belsőteret álmodtunk meg számukra, amelyik felkeltheti az érdeklődésüket és kitűnik a szálláskereső oldalak kínálatai közül.

 

 

 

A nappali teljes falfelületét beborító tapéta határozta meg a koncepciónk lényegét. Mindent mást ehhez igazítottunk. Bátran használtuk a színeket és az anyagokat. A tér összképében megjelenik a zöld több árnyalata, valamint a kék, szürke, barna, arany, sárga, rózsaszín, fehér színek, míg anyagok közül a márvány, fém, fa, bőr, bársony a hangsúlyos -– mondta el lapunknak Antal Réka lakberendező.

 

Antal Réka lakberendező

E-mail: hello@daiquiri.design

 

A lakberendező és kivitelezők egymást segítő munkájának eredménye ez a képeken látható kis ékszerdoboz melynek fotóit készítette:

Csoboth Edit

Instagram: @edinacsobothphotography

 

 

 

 

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots