Lakberendezés négy szabálya:

Itt a nyár, itt a szabadság, melyet sokan arra használnak fel, hogy a meglévő, vagy újonnan megszerzett otthonukat át – vagy berendezzék, de legalább is újraszínezzék, a hibás nem tetsző részleteket kiigazítsák és a berendezés hiányosságait pótolják. Mielőtt e nagyszerű munkához hozzákezdenek ajánlom olvassák el a lakberendezés négy alapvető szabályát. Higgyék el, érdemes.

 

 

TERV

 

A térhatároló felületek, padló, falak, mennyezet, amelyek rendezik a rájuk vagy eléjük kerülő berendezési tárgyakat és azok megjelenési formáit, nagy felületek esetében rendkívül fontos egyfajta semlegesség, vagyis minden más, abban a térben megjelenő dekorációs hatáshoz való alkalmazkodó képesség.

 

01

 

A padlófelületek kialakításánál elsődleges igény a határozott, egyértelmű és egységes, síkszerű megjelenés.

Egy bútorokkal berendezett padlózaton, legtöbb esetben csakis valamilyen diszkrét mintázat kelthet kellemes hatást a szemlélőben. A mintázat léptékének itt különösen jelentős szerep jut a berendezett tér összképi hatásban.

 

02

 

Kis méretű felületeket — az elegáns vizuális hatás miatt — célszerű minél egységesebbé kialakítani, vagyis az ilyen felületeket nem tanácsos látványos mintázatokkal, különböző díszes szegélyekkel, profilozott betétekkel, vagy mart rátétekkel s egyéb díszítményekkel – veretekkel- felaprózni.

 

03

 

A tervezés és kivitelezés során a belső térképezés lehetőségével bánni és gazdálkodni kell tudni. A térhatároló felületeknek – falaknak, mennyezetnek – egyetlen nagyon egyszerű dekorációs eleme is alapvető módon fogja meghatározni a belső tér hangulatát.

 

04

 

Bármely belsőtérbe beépített  fa burkolat, térelválasztó fal, padlózat, bútor  más – más szerepben,különféle igényeknek kell megfeleljenek, ezért nagy gondot kell fordítani a tér látványában egyszerre megjelenő bútorok, burkolatok faanyagának az összehangolására. Fenyőfa burkolathoz nem tervezünk ugyanazon térbe nehéz tölgyfából készült bútorokat és fordítva.

 

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 96

 

Lakásunk berendezésénél, ezt a könnyen megjegyezhető néhány szabályt, ha szem előtt tarjuk, biztos, hogy összképében hangulatos és harmonikus belsőterekkel gazdagodik majd az otthonunk.

Más hasonló témájú cikkek:

http://lakberendezes.hu/dekoracio/lakberendezesi-tippek-oszre/

http://lakberendezes.hu/eletmod/segithetek-egy-perc-lakberendezes/

http://lakberendezes.hu/eletmod/valtoztatni-nehez-de-kell/

http://lakberendezes.hu/eletmod/lakberendezes-muveszetenek-altalanos-igenye/

http://akberendezes.hu/elmelet/mindenki-maskepp-csinalja-i-resz-a-szinekrol-altalaban/

 

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots