Milyen színek divatosak 2019. év kezdetén?

Milyen színek divatosak 2019. év kezdetén? A megnyugtató telített, fényes, merészen fényűző színek és ezeknek természetes árnyalatai éppen úgy divatosak az öltözködésünkben, mint a lakberendezés és a díszítő művészet bármely területén.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem is olyan régen még a a színek teljes palettája szinte szezonról szezonra változott. Ma már ez nem igaz. Tavasszal és nyáron a világos, világító színek voltak a hangadók, most a hidegebb szezon kezdetére és derekára ezek a színek kissé lecsendesedtek, mélyebbek, nyugodtabbak lettek, de végül is maradnak. Nem lettek sem teljesen sötétek, sem ünnepélyesen, túlságosan komorak, mint néhány éve még voltak, vagy is  a divatos tavaszi – nyári világító, világosabb színek most csak telítettebbek, csillogóbbak, már – már vibrálnak, de nem világítók  lettek.

 

 

 

Ezekben a téli hónapokban divatosak a természetes színek és ezeknek a természetes árnyalatai.  Ezek a természetes színek elég gazdagok és dinamikusak ahhoz, hogy finom árnyalataikkal harmonikusan simuljanak a fagyos olykor komor téli napok hangulatához.
A kék nyugodt, a szürke a stabilitás érzését, a vörös bizalmat és melegséget sugároz, míg a szemet gyönyörködtető rózsaszín, lila, sárga és rozsdás színek fényes változatai merészen fényűző hatást keltenek.

 

Tapétáknak, bútor testeknek, vagy lakástextilnek – kárpit – függöny – szőnyeg – fő vagy kiegészítő színének, egymással társítva, bármelyiket bátran választhatjuk, természetesen a színharmónia törvényének figyelembevételével. A felületek lehetnek tükörfényesek. Lámpák, vázák és más kiegészítő tárgyak csillogása legyen fényűző. A sok üveg és fém felületek csillogása csak fokozzák a berendezett tér eleganciáját ünnepélyes hangulatát.

Bár melyik színt is választjuk uralkodó Szinként ruhatárunk számára, vagy az otthonunk berendezésének összképébe egyet soha ne feledjünk, színválasztásunk esetén is mindig az önkifejezést részesítsük előnyben a rövid életű divattal szemben.

Ludmilla Onyiscsenko

 

Szerző:

Szólj hozzá Te is!

slots