kandalló, akár lakóparki lakásokba is

 

Egy kandalló mindig középpontja lesz a lakásunknak Minden családtag itt gyülekezik, itt találkoznak vendégeikkel, barátaikkal és rokonaikkal. Bár lehetne, de sajnos sok ma épült lakásba nem lehet valódi kandallót beépíteni, de ez nem indokolja annak teljes elhagyását. Jó alternatíva lenne egy elektromos megfelelője. Egy ilyen kandalló hőt szolgáltat és szimulálja a fa égését, ugyanakkor sok előnye van: magas szintű tűzbiztonság; nincs szükség kéményépítésre; nincs szükség tűzifa előkészítésére és a korom rendszeres tisztítására.

 

 

Hirtelen köszöntöttek ránk a hűvös, borongós őszvégi napok. Önkéntelenül is megborzongunk a ruhánk alá lopva bekúszó meleget elkergető, hideg széltől és arcunkba permetező esőcseppektől. Jó ilyenkor minél előbb otthonunk meghitt melegében menedéket keresni.

Ilyen kellemes, meghitt, testet -lelket melengető hangulatot árasztó, a mai kor követelményeit maradéktalanul kiszolgáló légcserélő készülékek: a szobai elektromos kandallók, melyek nappali szobánknak nem csak dekorációját gazdagítják, de hasznos és praktikus berendezési tárgyai is. 

Valljuk be, ilyen hűvös napokon egy régidők hangulatát idéző, kellemes meleget árasztó kandalló előtt, egy bögre forró teával és egy kedves történetet taglaló könyvel a kezünkben megszűnik létezni a külvilág minden buja és bánata.

Ezt a csodás élményt, hogy az otthonunkban kedves, kényelmes foteljében ülve megéljük, sem kéményre, sem a szobát bepiszkoló tüzelőanyagra nincs szükség.

A napjainkban megvásárolható elektromos kandallók formájukban, stílusukban, színükben harmonikusan illeszthetők be a legtöbb lakás berendezésének összképébe.

A kis alapterületű lakás sem akadály. Ezek az elektromos kandallók mind színben, formában és méretben nagy választékban beszerezhetők, vagy webáruházakból megrendelhetők.

Bekapcsolásuk után, azonnal kellemes, meleget árasztanak. Nem kell félni a kipattanó parázstól, a széngáz szagától és szén-monoxid veszélyétől.

 

 

Kikapcsolás után a szoba összképi hangulatának egyik meghatározó látványossága marad. Energiafelhasználásii hatékonyságuk alapján, vagyis az áramfogyasztásuk és a hőcserélő képességük takarékos, pénztárca kímélő.

 

Szántó János, környezetvédelmi szakmérnök

 

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots