Nádból és vesszőből font bútorok a lakásban

 

Az utóbbi időben a természetes anyagokból készült bútorok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a lakásberendezésben. Ízlésesek, esztétikusak, környezetbarátok, különlegesek, tartósak, nem okoznak allergiás reakciókat s a berendezett térben különleges hangulatot teremtenek a lakás összképében.

Tagadhatatlan előnyük más egyéb bútorokkal szemben:

A súlyuk viszonylag csekély, ezért könnyen mozgathatók. Bárhova egyik helyiségből a másikba átrendezhetők s nem igényelnek különösebb gondozást. Megjelenésükkel elegánsnak és frissnek mondhatók. Higiénikusak, könnyen tisztán tarthatók, felületüket nedves ruhával vagy szivaccsal áttörölve a pórtól könnyen letakaríthatók.

Tökéletesen illeszkednek bármilyen belső tér már meglévő berendezéséhez. A helyiség berendezési összképbe a látványuk könnyedséget és kifinomultságát sugároz.

Anyaguk környezetbarát, nem bocsát ki egészségre káros illóanyagokat, ellenben tartós és erős.

Ma már ezeknek a fonott bútoroknak beszerzése egyáltalán nem lehetetlen feladat.  Erre szakosodott lakberendezési boltokban katalógus alapján megrendelhetők, fűzvesszőből font darabjaik kirakodó vásárokból is megvásárolhatók.

 

Kerti felhasználásra külön gyártanak műanyag nádfonattal készült kerti ülő és fekvő bútorokat és komplett garnitúrákat, de a lakásokba továbbra is a természetes nádból, vesszőből font bútordarabokat ajánlom betervezni. Az itthon fűzvesszőből font békési fotelek, asztalok, székek és kiegészítők éppen olyan ízlésesen dekorálhatók színes textilpárnákkal, mint a sokkal drágább egzotikus nád (rattan) garnitúrák.

Csenki Anita lakberendező

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots