Padlóburkolatok „Y” generációja

 

Manapság számos alternatív megoldás váltja fel a régi padlóburkoló anyagokat, ezért érdemes az otthonukat szépíteni akarók számára megismerni ezeket az újdonságokat.

A hagyományos fa parketta helyett:

A parkettát nem véletlenül szorította ki a dobogó felső fokáról a laminált padló, mely napjainkban a legnépszerűbb padlóburkolat lett. Többnyire természetes anyagból készül, s így biztosítéka az egészséges beltéri klímának. Legfőbb előnye a rendkívül egyszerű, gyors burkolási munka. Lefektetéséhez nem szükséges bonyolult szakipari munka, ugyanis ragasztást nem igénylő, klikk rendszer segítségével könnyen és igen nagy pontossággal fektethető le. A valódi fa parkettával szemben a laminált padló nem igényel csiszolást, lakkozást. Meglévő kő, vagy kerámialap burkolatra a nélkül lerakható, hogy a régit eltávolítanánk. Az óriási választék lehetővé teszi, hogy mindenki ízlésének megfelelő, a helyiség berendezésének összképébe harmonikusan illeszkedő színt és mintázatot válasszon.

 

 

A laminált padló előnye még, egy olyan antisztatikus felső réteg mely taszítja a port. Tisztán tartása egyszerű, nem igényel drága vegyszeres kezelést. A laminált padlóburkolat kővel, kerámiával szemben meleg hatást kelt, vagyis fokozza a komfortérzetünket az ilyen laminált padlóval burkolt térben.

Illúzió a lábunk alatt

Az úgynevezett „V” fugás laminált padló paneljei valódi fa hatását keltik a szemlélőjében. A lapok látszatra jól elkülönülnek, és nem alkotnak egy unalmas homogén felületet.

 

 

A tér összképében szinte a megszólalásig másolják egy hagyományos fa parkettá képét és hangulatát. Felülete vízálló lakkozással készül, amely egyben UV fénnyel szemben is ellenállóvá teszi, vagyis napfény hatására nem színeződik el, színe nem fakul ki. Lakkozása kopásálló, minőségét hosszú időn keresztül megőrzi.

 

 

Alátétek alkalmazásával a padló hangszigetelő hatása növelhető. Előnye még a hagyományos fa parkettával szemben, hogy annál jóval olcsóbb és jóval rövidebb idő alatt lefektethető.

Műanyag, vagy „Vinyl” Padlóburkolatok:

 

A műanyag padlóburkolat napjainkra kinőtte korábbi gyerekbetegségeit. Az új „Vinyl” (anyaga után elnevezve) más néven: LVT (Luxury Vinyl Tiles) burkolat, már sok olyan előnyös tulajdonsággal bír, mely alkalmassá teszi otthonunk bármelyik helyiségének igényes és esztétikus padlóburkolására. Műanyag helyett ásványi anyagok hozzáadásával készítik.

 

 

 

Anyaga nem tartalmaz semmilyen klór származékot, ezért padlófűtés esetén a helyiség légterébe egészségre káros mérges gázok nem keverednek. Szerkezete hasonlóan a laminált parkettához „klikk” illesztő rendszerrel készül, ezért lefektetése ragasztást nem igényel. Meleg hatású, a kőnél kényelmesebb, puhább járófelületet biztosít. Konyhába, vizes helyiségekbe, gyerekszobába kiváló padlóburkoló. Nagyon változatos színekben és mintázatokkal gyártják. Választék bőséges és szaküzletekben könnyen beszerezhető.

 

 

 

Megjegyzés: Vizes helyiségekbe a hideg hatású kerámialap burkolat helyett bátran betervezhetjük a Ceramin burkolatot, mely a laminált padló vízálló változata. Éppen úgy alkalmas, a falak, mit akár a padlóburkolásra. Szín és mintagazdagságuk a legkényesebb ízlést is kielégítik.

 

 

 

Kufár Róbert ajánlásával. (képek a Praktikeltől)

 

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots