Bohém stíl 02

Álmodozó és hangulatos stílus. Olyan ez, mint egy meleg, megnyugtató ölelés, mely soha nem ér véget. Biztonságban, nyugalomban és békében érzi magát az ember egy ilyen stílusban berendezett térben, vagy öltözetben.

A Bohém stílus nyugodt, eklektikus, természetes, sok globális inspirációval. Jó okkal az egyik legmenőbb stílus ma a Föld nyugati féltekén a fiatalság körében.

A Bohém stílust nem lehet nem szeretni.

Maximalista bohém stílusban berendezett  nappalik és hálószobák, amelyeket most bemutatok Funky, mesés, színes, vidám változatok. Amikor a bohém dizájnra gondolunk képzeletünkben egy olyan nagy napernyő nyílik ki fölöttünk, amelyik alatt sokféle ízlés egyesül egy mesésen színes képben.

Van akiknek a kép láttán egy cigánykaraván ihlette bíbor színű nappalija, ékszeres tónusú textíliákkal és puha, padlón puffanó oszmánokkal berendezett térnek a képe villan fel?

Igen, igen erről szól a bohém stílus. De lehet ez egy városi művésznek a múlt század eleji belvárosi polgári lakásának is a képe, ahol könyvhalmok, rögtönzötten elrendezett bútorok és egy mennyezetről alálógó, igényes és drága csillár látványa jelenik meg?

Igen, igen éppen erről van szó. Az ilyen stílben berendezett terekben inkább a teret létrehozó és benne élő ember személyiségén van a főhangsúly, mintsem magán a tervezett stílusának a milyenségén.

A „bohém” embert hagyományosan és történelmileg művésznek vagy szabad szellemnek tartották és tarják ma is; vagy legalábbis olyan valaki, akinek az életmódja ellentmond a hagyományos normáknak és társadalmi elvárásoknak.

Utazók, előadó – és képzőművészek, írók. Otthonaik képe életstílusuknak egyfajta visszatükröződése, kalandjaik és életfelfogásuk, megélt élményeik időszaka során összegyűjtött érdekességeknek egyfajta gondtalan gyűjteménye.

Gondoltál már azon, hogy te mennyire vagy bohém?

Ha ezt a stílust vagy érzést szeretnéd az otthonod képébe beleálmodni, azt javaslom, hogy gondolatban idézd magad elé a számodra legkedvesebb és legnagyobb örömöt okozó olyan színeket és érzéseidet melyekben leginkább önmagadra ismersz. A bohém dizájn stílusa a lehetőségeknek olyan széles skáláját kínálja számodra, melyek közül bőven van lehetőséged, kiválogatni azokat a leginkább neked tetsző olyan részleteket, melyeket ha gondosan csokorba kötsz egy nagyon vidám és sok – sok örömöt és boldogságot sugárzó otthonképet nyersz.

Ma az álmodozó, bohém terekre összpontosítunk, amelyek funky – sok, mesések, színesek és művésziek. Gondolj egy maximalista „lakomára éhes szemre”   –  „többre és még többre”!

Legyen több könyv, több művészet, több kiegészítő apróság. Legyen több textil, több minta és több grafika. Merészen színezett falak + színeknek gazdag orgiája. Növények, növények, növények, vagyis növényeknek a sokasága.

Milyen stílusú viselet illik egy bohém térhez?

Nekem például ez az „Eperruha”. Csodálatos – mindig eredeti egy ilyen rózsaszín álomszerűség. Engem még álmomban is kísért a képe, de nem csak én vagyok az egyetlen, akit kísért, akinek gyönyörűséget és boldog érzéseket sugall ennek a ruhának a látványa. Ennek a csodálatosan légies „Eperruhának sok művész barátom éppen úgy rajongója, mint én.

 

Natty Miwardi (Los Angeles – USA)

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots