Bohém – stíl

A stílus népszerűségének titka a stílus egyszerűségében rejlik. Az ilyen stílust kedvelők miden fenntartás nélkül képesek egymáshoz illeszteni az összeegyezhetetlenek tűnő dolgokat és tárgyakat:

Bátran társítják a nehézkes bútordarabokat a könnyed, légies lakástextilekkel, vagy egy csipkés blúzt, hatalmas puha sálakkal, vastag talpú, magas szárú csizmával.

A bohém – stílus a ragyogásnak és a szegénységnek harmonikus összeházasítása. Vonzó benne, hogy nem igényel semmilyen szakmai képzettség. Úgy a ruhatárunkban, mint az otthonunk berendezésének összképében az össze nem illő formákat, anyagokat, színeket, mintázottakat bátran társíthatjuk egy számunkra tetszetős, másokat esetleg meghökkentő látványosságot produkáló egységes képbe.

A különböző kultúrák stílusainak forma gazdag színessége ellentmondás nélkül harmonikus összhangban élnek a bohém stílus képben. Ezért a bohém – stílus nem csupán csak egy múló divat, hanem az életünk majd minden területén már öröktől fogva létező, napjainkban meg már a helyét kikövetelő esztétikai és szellemi világkép.

A stílust kedvelők általában viszályt és erőszakot kerülők, többségükben olyan embertársaink, akik osztják a világpolgárság létezésének gondolatát és jogosultságát.

 

Általában a multikulturalizmus eszmeiségének a befogadói, a szabadság, kreativitás s az újszerűség keresésének gyakorlói, a természet és minden életnek lelkes védelmezői.

Nos, ők a bohém – stílus elkötelezett hívei, hirdetői és terjesztői.

 

Követni a stílust elhatározás kérdése. Akár a ruhatárad, akár otthonod berendezésének stílushoz történő igazítása nem nagy ügy. Szárnyaló fantáziával, színes ötleteiddel szinte saját kezűleg, könnyen megvalósíthatód a bohém – stílushoz vezető minden álmodat.

 

Schwarcz Noémi jelmeztervező és lakberendező

 

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots