Franciás elegancia?

Sokféle ember él a Földön, akinek ízlésvilága is sokféle. Hogy éppen milyen színt, milyen formát kedvelnek, olyan sok mindentől függ, hogy felsorolni sem lenne elég  ez az oldal. Jelen cikkemben a nosztalgikus stílust kedvelőknek igyekszem példát mutatni.

 

 

 

 

Igen, ilyen stílusban berendezett lakás is létezik, mégpedig valahol Franciaországban. Nem biztos, hogy ez a „bazári” stílus – s itt most elnézést kérek a nosztalgiát kedvelőktől – mindenkinek tetszik, de ahogy mondani szokták: „ahány ház, annyiféle ízlés”

 

 

 

 

Az tagadhatatlan, hogy a francia lakberendező jó munkát végzett, hiszen a Lajos- korabeli és azoknál jóval fiatalabb stílust képviselő bútorok, valamint azok anyaga és a visszafogott színeik harmonikus képet alkotnak az adott térrel.

 

 

 

 

Végül is elmondhatjuk, hogy az ilyen „innen is kicsit, onnan is egy kicsit” stílusmis minden korcsoport otthonához illik, de az is igaz, hogy egy ilyen lakás belsőképe egyfajta különc ízlésvilágot és életfelfogást is feltételez a lakójáról.

Nálunk ma ezt a stílust a kedvelőik, Vintázsnak nevezik, mely elnevezés az összegyűjtés szó fogalmához hasonlítható. (bolhapiacot kedvelők előnyben)

Az ilyen stílusban berendezett lakások képekben az egyes korszakok stílusjegyei keverednek, de a berendezőnek mimig ügyelve a finom egyensúlyra és arányokra, melyek a berendezés képének összhangját, harmóniáját biztosítják.

 

 

 

 

A berendezés bútorai és kiegészítő tárgyai, legyenek azok bármelyik kor szüleményei is, sohasem „csiricsárék” , vagyis színükben visszafogottak és közel egységesek. Általában a natúr fa meleg színével, vagy öregbített fehérrel találkozunk az ilyen berendezések összképében. A bútorszövetek sem hivalkodok. Egyszínű természetes anyagok, A szőnyegek gyakran keleti szőttesek, melyek mintásak és azokra jellemző módon színesek . Színességükkel és mintázatukkal nem csupán a berendezett tér kellemét, de egyben a Vitázs stílus régies hangulatát is fokozzák.

A képen látható stílus a nosztalgiát kedvelők számára szívesen ajánlanám.

Köszönöm a figyelmüket:

 

 

 

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots