Harmónia, vagy diszharmónia?

Miért vágyunk az élet minden területén harmóniára? Mert a természet rendje ezt diktálja az emberi értelemnek még akkor is, amikor mi kiválasztottak okosabbnál – okosabb gondolatainkkal és cselekedeteinkkel igyekszünk ezeket a törvényeket megkerülni, csalárd módon kijátszani..

A természet azonban jóságos és türelmes. Képes kivárni még a huszonnegyedik óra utolsó percét is. Még az utolsó pillanatban is igyekszik megbocsátani nekünk, rakoncátlankodó gyermekeinek.

Kíváncsi, hogy mi EMBEREK, meddig vagyunk képesek még feszíteni azt a húrt, amelyik sokszor már szembemegy a teremtő erő minden törvényszerűségével s már maga a természet sem képes saját erejéből ezeket a hibáinkat helyrehozni, visszafordítani.

 

SZÍNTANULMÁNY

 

 

 

 

 

Mi meg az orrunkig sem látva megragadunk minden lehetséges alkalmat, hogy nagyképűségünkkel dacoljunk a természet örök életű törvényeivel. Erőnek erejével ráncigáljuk be az élet és a művészet majd minden területére a diszharmóniának valamennyi változatát, csak, hogy megmutathassuk: ki az úr a háznál?

Pedig mennyivel boldogabb, mennyivel paradicsomibb lehetne az életünk, ha jobban odafigyelnénk a természet tálcán kínált, egyszerű, ésszerű már évmilliárdok óta létező harmonikus, lelket értelémet gyönyörködtető megoldásaira?

Ilyen egyszerű és kínálkozó lehetőség számunkra lakberendezőknek és dekoratőröknek a természet alkotta színharmónia és mintagazdagsága világnak. Csupán a szemünket kell tágra nyitni és engedni, hogy ezek a kínálkozó lehetőségek eljussanak a címzetthez, a harmonikus szépséget ösztönösen áhító tudatunk legmélyéhez.

Néhány példa színharmóniára a természet palettájáról:

 

Földvár 21012. képről képre II. Földvár Nyár vége Zazi 030 másolata

 

Földvár 21012. képről képre II. Földvár Nyár vége Zazi 007 másolata

 

Földvár 21012. képről képre II. Földvár Nyár vége Zazi 012 másolata

 

 

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots