Villa Balin

Puri Bawana – Luxus Villa Balin

A gyönyörű 5 szobás Puri Bawana Estate, kerti úszómedencével, közel két hektáros földterületen (7000m2) Bali a délnyugati partján található egy domb tétjére építve. Smaragdzöld rizsföldek övezik a villák csodálatos kertjét. Canggu halászfalutól gyalogosan 15 -20 perc. A tengerparton sétálva a falu kényelmesen elérhető.

 

 

Guy Morgan nemzetközi hírű építész tervei alapján épült villák és kertje a domb természetes teraszos körvonalához harmonikusan igazodik. A kertben az önálló lakrészek egy házcsoport szerves részei. A lakások otthonos hangulatát az épületek nyitottsága csak fokozza.

 

Az élet szinte a kertben zajlik. A ház emelt földszintes. Minden házban található két konyha, ebédlő, játék és tévészoba és öt hálószoba, valamint egy kisebb helyiség, amelyet fel lehet használni gyermekszobának, dolgozó szobának, vagy egy ápoló részére szállásnak.

A lakásokat hidak, pergolák, kötik össze a kert természetes környezettével A nyitott felületeken át szabadon áramlik be a lakás összes helyiségébe a trópusi kert látványának hangulata a természetes fénnyel s a tenger felől érkező friss szellő sós illatával. Ez a virágillattal átitattatott sós tengeri levegő még a legmelegebb órákban is felüdülést kínál a teraszon pihenőknek.

 

 

A villák berendezése mindeneden túlzást nélkülöznek, de a bútorok formája, anyagának minősége nem csupán a luxust, de az abszolút kényelmet is felkínálják. A belső terek összképének színei teljes harmóniában olvad bele a kert természetes színeinek látványával. Az épülethez és a berendezési tárgyakhoz felhasznált anyagok természetes, környezetbarát, a helyi kézművesipar által feldolgozható és megmunkálható anyagokból van összeválogatva.

(Csak megjegyezni kívánom, hogy ezt a példát otthon a Balatonnál, Velencei tónál, vagy a Tiszatónál épülő lakóparki nyaralóházaknál sem ártana követni. Szerk: véleménye)

Nem csupán a kert, de maga a tengerpart is csodálatos fürdőzési lehetőséget kínál a villalakók számára. A tengerpart homokos plazsán napozóágyak és fixem telepített napvédő ernyők sorokaznak: Közülük mindig található szabad fekvőhely és a kényelmes és gondtalan időtöltéshez nélkülözhetetlen italfelszolgáló.

 

 

A tenger türkizkék vize bővelkedik színesnél – színesebb trópusi halakkal, rákokkal és mindenféle más tengeri herkentyűvel. Talán, ha majd egyszer véget ér ez a COVID -os rémálom, az utazni vágyó fiataljaink is felfedezik ezt a trópusi paradicsomot csodálatos kertjeivel és villáival.

 

 

Lilián Cihnecci (desinger – Bali – Indonézia)

Tudj meg többet!

Bali sziget Indonéziában. A Kis-Szunda-szigetek legnyugatibb tagja, Jávától keletre, Lomboktól nyugatra fekszik. Indonézia 33 tartományának egyike, a tartományi főváros, Denpasar a déli részén található. A sziget ad nagyrészt otthont Indonézia hindu kisebbségének, a balinézeknek. Az ország legnépszerűbb idegenforgalmi célpontja, híres a magas fokon űzött művészetekről, beleértve a táncot, szobrászatot, festészetet, bőr- és fémművességet, valamint a zenét.

Ismertető szöveg: Wikipédia

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots