Színek és a harmonikusan elegáns élet összefüggései

 

 Lelkünk mélyéről fakadó igényünk, hogy a legszűkebb terek, melyek bennünket közvetlen határolnak; otthonunk helyiségeinek, használati tárgyainknak; öltözetünknek – olykor még az ételeinknek a színei is, minden esetben harmonikus összhangot alkossanak belső igényeinkkel és egymással. Ez nem csak egészségünknek, de az eleganciánknak is alapfeltétele.

 

Az egészséges, harmonikusan kiegyensúlyozott élet egy sok összetevős, sokféle frekvenciából harmóniában összerendeződött egységes egész, de ebből az egészből most mégis csak a színek szervezetünkre, lelkünkre gyakorolt hatásait ragadnám ki. Ugyan is a rezgésük (frekvenciájuk) milyenségének és mennyiségének segítségével a legbiztosabban és leggyorsabban lehet gyógyítani az emberi léleknek olyan betegségeit is, mint például a rossz kedélyállapotot, lehangoltságot, élet untságot, vagy a mind ezekből bekövetkező; állandósuló fizikai és szellemi kifáradás.

A színek frekvencia-gyógyításának módszerét talán legjobban ahhoz lehet hasonlítani, mint amikor meghallunk egy szép dallamot a rádióban, és azt egész nap dúdoljuk, melynek hatására később jó kedvűek és felszabadultak leszünk.

Hasonló történik velünk egy tárlaton egy szép kép előtt állva, vagy éppen a frissen, kedvünkre kifestett és berendezett otthonunkban.

A lelkünk és belsőszerveink éppen így érzékelik a számukra megfelelő egészséges rezgéseket, melyeket egy idő után maguk is átvesznek. A rezgések kedvező hatására, pedig az emberi lélek, de minden más szervünk is képes felfrissülni, regenerálódni. Mindebben az a legnagyszerűbb, hogy a gyógyulás fájdalommentes, és nincsenek mellékhatásai.

Mi legyen tehát a színterápia első lépése?

 

Először is vizsgáljuk át a ruhatárunkat! Nézzük meg azokból, milyen színű ruhákat viselünk a leggyakrabban, és milyeneket a legkevésbé? Természetesen ilyenkor az éppen esedékes évszakot és annak jellemző színeit vegyük csak figyelembe!

Aztán nézzünk körbe az otthonuk helyiségeiben! Vizsgáljuk meg, hogy az otthonunkban uralkodó színek egyeznek – hasonlítanak – e a kedvenc ruháink színeivel? Ezek a színek természetesen lehetnek azoknak az árnyalatai vagy kiegészítő színei is.

Nos, ha a ruházatunk és az otthonunk színeiben is találunk kifogásolni valót, akkor ne habozzunk, gyorsan álljunk neki és cseréljük le, tetszésünknek legjobban megfelelő színekre, mind a gönceinket, mind pedig a lakástextileket, festményeket és más kiegészítő berendezési tárgyainkat is. Hessegessük el magunktól az olyan a szírén hangokat, mint: “Ezt azért nem dobom ki, mert örököltem, vagy emlék egy nyaralásból.”

Elképzelhető, hogy a fő szín, a „kedvenc” megfelel, de valami még sem az igazi. Ilyenkor legtöbb estben a színek összhangjával, vagyis a színharmóniával van a baj, amit szintén azonnal orvosolni kell.

 

 

A nem összeillő színek, a rossz színválasztás is könnyen oka lehet a barátságtalan otthonképének és a benne élők rossz közérzetének; állandó lehangoltságnak, vagy ami még rosszabb; a depressziónak.

Az érzelmeinkre ható színek helytelen összeválogatása, melyek gyerekkorban, ifjúkorban, de éltesebb korban is a tetszésünkben gyakran cserélődnek, változnak, sok kellemetlenséget, rossz közérzetet, családi békétlenségnek lehet okozója. A mondás szerint: „Segíts magadon és az Isten is megsegít.”

 

 

Figyelem a színek csak fény hatására kelnek életre és annak hiányában el is szürkülnek,

vagyis minden esetben ügyeljünk az otthonunk helyiségeinek kellő és helyes megvilágítására!!!

Horváth Franciska (szín terapeuta – Wien)

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots