Ciki a szín diszharmónia?

Miért lenne?

Ma egyáltalán nem ördögtől való elképzelés, amikor egy belső tér hangulatának fokozásához különböző, egymással össze nem illő színeket használunk. Napjainkban az elképzelésinkben már kedvünkre kombinálhatjuk a legváltozatosabb anyagokat, mintázatokat, színeket, csak úgy az öltözködés területén, mint a lakásberendezésben.

Minden napjainkban ma már tért hódított az extremitás. Ennek ellenére mégse essünk abba a hibába, hogy csupán a divat kedvéért színesebbnél – színesebb, drágán vásárolt „menő” szín összeállítású és formájú bútorzattal rendezzük be a lakásunkat, majd pedig amikor már vége s nem lesz menő, megbánjuk a korábbi döntésünket. A falakat természetesen bármikor átfesthetjük, áttapétázhatjuk, de egy berendezési tárgyainkat, főleg, ha extrémebb színű és formájú darabról van szó, elég nehéz lesz árában elpasszolni.Félreértés ne essék. Bárki egyéniségétől, vérmérsékletétől indíttatva, olyan színösszeállításokat álmodhat bele otthonának az összképébe, amelyik számára a legjobban tetszik.

Napjainkban, főleg a fiatalság körében már bátran megengedhető  az extrém, sokszor egymással össze nem illő színeknek a párosítása a nélkül, hogy azt bárki megszólhatná. Gondtalanul választhatjuk a rózsaszínt a kanárisárgával és a fűzölddel egy térbe.Lehet „extrém” színes a konyhánk berendezésének összképe, vagy éppen a lámpaernyőnk, az ágyneműink, az ülőbútoraink kárpitja, a fürdőkádunk, de még a szobában leterített szőnyegek is. Ez attól függ, mennyire tudjuk elviselni és tolerálni idegbaj nélkül a sok különféle színnek az együttes ingerhatását.

Csak azt tudom tanácsolni: Bátran a színekkel, bátran a formákkal!

Szijártó Rózsa – lakberendező

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots