Divatos színek a lakberendezésben 2016.

“Rose Quartz” és “Serenity” az új divatszínek2016 – ban.

 

Felgyorsult világunk stresszes mindennapjainak tökéletes ellentéte lehet egy megnyugtató otthon képe. A „Pantone” (színszabvány) ezt figyelembe véve hirdette meg idei divatszíneit, amelyek maradéktalanul kielégítik a nyugalom és biztonság utáni vágyainkat.

 

 

A gyengéd, ölelő szeretet, „,Rose Quartz”, vagyis halvány rózsaszín és a hűvösebb, nyugtató „Serenity”, vagyis a derűs halványkék (ég kékje) a biztonság, a rend és a nyugalom harmóniáját sugallják egy berendezés összképében. A lakberendezés területén, csak a képzelet szabhat határt az ilyen színek, szín párosítások alkalmazásának.

 

Lakberendezés terén hasznos segítséget nyújt a „Pantone” évente megjelenő színpalettája, mely idén először mindjárt két ellentétes, vagyis kiegészítő szín összhangját helyezte a lakberendezési divat középpontjába. „A pasztell rózsaszín „Rose Quartz” és a „púderes” kék, vagyis a „ Serenity” párosítás a nemek közti egyenlőség kifejezője.

 

 

 

 

 

Mivel a mai stresszes, rohanó világunkban a legtöbben a nyugalmat és a lelki békét áhítjuk, ezért a barátságos, otthonosságot idéző színek egyre divatosabbak lesznek. Az idei égszínkék a nyugalmat, pihenés és a kikapcsolódás érzetét kelti, míg a lágy rózsaszín az árnyalataival együtt a kedveskedést, szeretetet és gyengédséget kínálja.

Hogyan használhatjuk ezeket a színeket az otthonunkban?

 

Az elmúlt évek divatos irányzatai után az idei divat színek is tökéletesen szolgálják és egészítik ki, a nappali szobánk összképében kívánatos harmóniát, Egy sötét-, vagy világosszürke kárpitozású kanapé mellett jól mutat egy halvány rózsaszín fotel, de a hasonló színű díszpárnákkal is ügyesen lágyíthatjuk a szobánk hangulatát.

 

 

 

 

 

A „Rose Quartz” kiválóan kombinálható aranyozott antik bútorokkal, képkeretekkel, vagy csillogó sárgarézszínű dísztárgyakkal. A „Serenityt” halványkék színét fehérrel, galambszürkével, vagy antracénnal, grafit szürkével is jól kombinálhatjuk. Könnyen kiegészíthetjük geometrikus mintázatú díszpárnákkal, szőnyegekkel, drapériákkal és dekorációs függönyökkel. Van, akinek az ízlése a inkább a halvány rózsaszín felé hajlik, nos, ahhoz inkább a natúr fa, vagy a fehér bű torok és kiegészítők társíthatók ízlésesen..

 

 

 

 

A halvány rózsaszínt hálószobánk falfelületére is bátran választhatjuk. Fehér bútorokkal és ágyneműhuzatokkal csodálatosan könnyed látványt nyújt egy hálószoba összképében.

 

 

 

 

 

 

Halványsárga,, halványzöld , vagy fehér falszín esetén kedvező a halványkék ágynemű, ágytakaró és díszpárnák együttes színhatása. Az idei két divatszín egy térben történő megjelenítése sem elképzelhetetlen, mivel egymás kiegészítő, vagyis komplementer színei. Ebben az esetben a helyes arányok betartása lesz majd biztosítéka annak, hogy helyiség összképének harmonikus egysége ne szenvedjen csorbát, (Egyenlő arányban használva a a két szín felerősíti egymást, kellemetlenné válnak.)

 

 

 

A modern, érdekes, inspiráló környezet kialakításánál 2016-ban ugyan az egyszerű színpárosítások, mint például a „Rose Quartz” és a „Serenity” kettőse, vagy épp a fekete és fehér – a divatosak, de mellettük várhatóan az év legnépszerűbb kombinációja a türkiz és hozzá a réz csillogó sárga színe lesz. „A sárgaréz, az arany és a „Rose Gold” a fürdőszobai és konyhai kiegészítők esetében is vezető divatszinek maradnak. Egy biztos, hogy a „ Rose Quartz”1és a „Serenity” formabontó kettősével egész évben találkozhatunk a lakberendezési tárgyakat és bútorokat kínáló boltokban.

Aradi Rebeka cikke alapján

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots