Őszi hangulat az otthonunkban

„Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak.” Beköszöntött ismét az ősz. A szokatlanul még mindig meleg nappalok tökéletesen alkalmasak arra, hogy lassan rákészüljünk otthonunk hangulatának és színvilágának megváltoztatásával a borongós egyre rövidülő hűvös nappalokra. A nyári pasztelles színvilágot egy erősebb, jóval mélyebb tónusokkal bíró, gazdag színes világ váltja.

Legyen a lakásunk berendezése bár modern, klasszikus vagy színekkel teli bohém stílusú, a lakberendezési áruházaink és boltjaink már felvonultatták azokat az őszi dizájn kínálataikat, melyek segítségével most már könnyedén belophatjuk otthonunk falai közé az ősz hangulatát.

Az ősz érkezésével ismét a dolgos hétköznapoké lesz a főszerep. Visszatértünk a nyaralásból, az időjárás

változásával pedig mi is egyre beljebb húzódunk otthonunk kényeztető melegébe. Ez a nyugalom és a lassú békés befelé fordulás időszaka. Bár még utoljára fellángolnak a természet pompázatos színei, de már hullani kezdenek a színesebbnél – színesebb falevek.

A természet színei, ahogyan otthonunk színvilágának és dekorációjának a hangulata befolyással bírnak közérzetünkre. lelki békénk nyugalmára. A most elkövetkező napokban, néhány hétben még bőven van alkalmunk „átfesteni”, kicsit felfrissíteni lakásberendezésünk színvilágát, évszakhoz megfelelő hangulatát. Néha elég hozzá egy jól megválasztott fali dísz, egy új őszi kép a falon, egy új szőnyeg cseréje a padlón, netán egy új bútordarab, vagy csak egy finom, puha papucs, hozzá illő lágy meleg takaróval, melyek magukban is képesek egy egész szoba, vagy annak csak egy szegletének a hangulatát melegebbé és otthonosabbá varázsolni.

Nézzünk szét a természetben, annál jobb tanítómestert sehol nem találunk. Az ilyenkor elénk táruló őszi kép a csodálatosan harmonizáló színes világával és hangulatával a legjobb példatár minden dekoratőr és lakberendező számára.

Irány a természet!

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots