Színtár raktár – I. tárló

 

Saját véleményem: A gazdag lelkületű emberek olyan kisugárzású színes egyéniségek, akik a külvilág feléjük felkínált színeiből, de az élő és élettelen világ más “színességiből” is törekszenek mimnél többet befogadni, magukba zárni, majd alkalomadtán azt a lelkük legmélyéről fény formájában a világra és embertársaira rásugározni.

 

Kevesen rendelkeznek olyan különleges adottsággal, hogy kételkedés nélkül, magabiztosan tudjanak dönteni otthonuk színeinek, formáinak és anyagainak kiválasztásában, de még ennél is  kevesebben vállalkoznak arra, hogy mind ezeket egy harmonikusan egységes képpé komponálják.

 

 

 

Képzettséggel nem rendelkezők számára egyáltalán nem egyszerű vállalkozás, mikor belső, vagyis lelki adottságaikkal harmonizáló, de ugyanakkor a kor szellemének is megfelelő és mégis otthonos hangulatú lakóteret  kívánnak megtervezni és berendezni.

 

 

 

 

 

 

Szeretnék az otthonukat úgy berendezni, hogy a „kivagyiság” vagyis mesterkéltség és a lélektelen üresség látszatát elkerüljék, de azért az újonnan bútorozott otthonuk összképi hatása legyen merész, nagyvonalú és elegáns. Egyszóval: az új otthonukban szeretnék jól érezni magukat.

 

 

 

 

Nehéz, de egyáltalán nem megvalósíthatatlan a feladat.

Egy összképében harmonikus belső berendezésnek a hangulati hatását az abban a térben használt valamennyi szín – színárnyalat összecsengő, összképi hatása határozza meg.

 

 

 

 

 

Sok minden más összetevő, úgy, mint; forma; anyag; szerkezet – csak, hogy közülük néhányat megemlítsek – mind- mind szükségesek és egyben meghatározói a kívánt összképi hangulati hatás elérésének.

 

 

 

 

 

Gondoljuk csak meg! Egy lakás ajtaján belépve, mit veszünk észre azonnal? Mi lesz az, ami nyomban felkelti a figyelmünket és azonnal hatást gyakorol ránk?

Bizony- bizony. Az elénk táruló látvány színösszképi hatása lesz az, mely abban a pillanatban a tetszés vagy nem tetszés élményét kelti bennünk.

 

 

 

 

 

Ennek tudatában szeretném felkínálni minden alkalmi, de akár hivatásos lakberendező kollégámnak is a„Színtár raktár” című cikksorozatunk segítségét. A színtár raktárában olyan különféle hangulatnak megfelelő színminta összeállításokat szeretnék közreadni melyekből  ízlése és kedve szerint bárki bátran  válogathat  lakberendezési elképzeléseinek színterveihez

 

 

 

 

A képek, Isten segítségével, olyan harmonikusan összeillő színek sorát mutatják, mely színekből ízlésesen  válogathatunk;   összecsengő színpárokat; színhármasokat; vagy tarka sokszínűséget. A kívánt hangulati hatással harmonikusan összecsengő színösszkép  a lakberendező terveinek az adu – ásza.

 

 

 

? Akinek ilyen a színvilága, bátran vigye magával.

Köszönöm a figyelmüket:

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots