Színtár raktár – V. tárló (sárga)

A sárga

 

A nap színe, vagyis a fehérhez legközelebb álló szín. A színskálán a meleg színek csoportját gazdagítja. Vörössel keverve a narancsot, zölddel a citromsárgát adja, míg barnával gazdagítva okker lesz belőle.

 

 

BÚZAMEZŐ 02

 

 

BÚZAKALÁSZ másolata

 

 

NAPRAFORGÓ 01

 

 

NAPRAFORGÓ 05

 

Világosság, tisztaság és a derültség színe. Minden időben és minden nemzetnél, mint a pompa és ragyogás szimbólumaként szerepel. Ezek a kiváló tulajdonságai főleg sima felületeken érvényesülnek. (sima falon, selyem, bársony textíliákon) Durvább felületekre felhordva az élénksége erősen lecsökken.

 

SÁR!GA ENTERIÖR 03

 

 

SÁRGA ELŐSZOBA

 

 

SÁRGA ÉS SZÜRKE NAPPALI

 

Valamennyi szín közül az árnyékolásra gyorsan változik, veszít vidám hangulatából. Az általa uralt teret tágítja. Alacsony helyiség mennyezetét a tiszta sárga szín megemeli, felrepteti.

 

 

SÁRGA ÉTKEZŐ

 

 

SÁRGA GYEREKSZOBA

 

 

DIVAT SÁRGA

 

 

 

Kényesen ügyelni kell azonban a tisztaságára. Mocskosan, akár még undorítóvá is válhat. Mint látjuk a két véglet színe, ezért lehetőleg csak teljes tisztaságában és csak olyan helyen használjuk a lakberendezésben, ahol fényt, pompát, örvendetes derűt akarunk a megrendelőink elé varázsolni.

 

 

BÚZAMEZŐ másolata

 

 

NAPRAFORGÓ 04

 

 

BÚZATÁBLA

Az olyan tér melyben a tiszta sárga a domináns szín, az optimizmust sugall, hangulata felfrissít és tevékenységre sarkal, egyben távol tartja a félelmet, az alantas és rossz gondolatokat.

A sárga tér éberré tesz, fokozza a koncentrációkészséget és az alkotni akarás vágyát. Ókorban a hatalmat, pompát és bölcsességet jelölte. Kínai császároknak kiváltságos joga volt a sárga színű öltözetnek a viselése.  A császáron kívül az ilyen színű öltözetért a viselőjét halállal bűn tették.

 

 

SÁRGA HÁLÓ XXL

 

 

SÁRGA NAPPALI 03

 

 

SZOBA SÁRGA BARNA

 

A sárga színt kedvelő embert az éles észjárás és kiváló kommunikációs és vezetői készség jellemzi. kedvező hangulati hatásával segít leküzdeni a depressziót, a szorongást és a félelmet.

 

SÁRGA HÁLÓ XXL

 

 

SÁRGA ÜLŐBÚTOR TÁRSALGÓ

 

Gyerek – dolgozó – nappali szobákban, munkahelyen irodákban, mint falszínt, de függöny és szőnyeg színének választva is, bátran alkalmazzuk.  Kiegészítő színének árnyalataival a világos tér sárga összképi hatása még harmonikusabbá, még vidámabbá varázsolható. A téli szürkeségben, kellő mennyiségű és minőségű mesterséges fény jelenlétében képes nyári ragyogást és vidám hangulatot varázsolni az általa színesített helyiségbe.

 

SÁRGA ZÖLD FÜRDŐSZOBA

 

 

SÁRGA ZÖLD KONYHA

 

 

SÁRGÁS GYEREKSZOBA

 

Köszönöm a figyelmüket:

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots