Van egy perced? (123) Házasság Hete

 

Közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, mely ünnep nem összetévesztendő a Valentin-nappal!

Minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A Házasság Hetét – amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye mellett. Mára négy kontinens 21 országában ünneplik.

Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. Számtalan nagyváros, település, közösség részvételével és közreműködésével történő tiszteletadás az egymással szeretetben eltöltött évekért. A Házasság Hete Szervezőbizottsága által koordinált központi programok fővédnöke 2013 óta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

A házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára, amelyben a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbecsülés értékét egy nekik rendelt, társ oldalán. A házasságban egy férfi és egy nő saját elhatározásából elkötelezi magát, hogy egymás bátorítására, segítésére és védelmére törekszik egész életében. Ilyen módon a házasság felelősségteljes, biztonságos és meghitt közösséget jelent számukra, mely áldásként szolgál életük minden más területén is.

 

 

A Házasság Hete olyan széles körű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét. Bátorít minden olyan helyi kezdeményezést, amely hidat épít az adott közösség környezetében élő házaspárok és családok felé, amely kezdeményezések segítik életüket, boldogulásukat. Nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat.

 

Segít a teljes helytállás reményét ébren tartani azokban, akik egymás mellett békében és boldogságban élnek és visszaadni azoknak ezt a reményt, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt.

A Házasság Hete Szervezőbizottsága felhívása nyomán közreadja:

 

Szerző: Horváth Tamás

Szólj hozzá Te is!

slots